Ο λόγος στις γυναίκες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το mononews.gr αφιερώνει τον μήνα Μάρτιο στις γυναίκες, δίνοντάς τους βήμα και χώρο για να εκφράσουν θέσεις, απόψεις, επιθυμίες, στόχους και να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες προσωπικές και συλλογικές από τη μέχρι τώρα πορεία τους στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο.

Φέτος ιδιαίτερα, το αφιέρωμα του mononews.gr στη γυναίκα έχει τον τίτλο «Μάχη με τα στερεότυπα». Μάχη, όμως, όχι μόνο με τα στερεότυπα που επικρατούν στην κοινωνία, αλλά, κυρίως, με εκείνα που μπορεί να έχουν γίνει «ένα» με εμάς, συνειδητά ή ασυνείδητα. Περιορίζοντας ίσως τις δυνατότητές μας, την ελευθερία έκφρασής μας ή την ίδια τη ζωή μας.

Θελήσαμε, λοιπόν, το αφιέρωμα αυτό να γίνει καθρέφτης μας. Ένας καθρέφτης που θα ρίξει φως στον τρόπο που σκεφτόμαστε, που θα μας δείξει τι κατά βάθος πιστεύουμε για τον εαυτό μας και τι πρέπει να αναθεωρήσουμε.

Φέτος, στόχος μας ήταν να εντοπίσουμε όσο πιο πολλά στερεότυπα μπορούμε. Μια πρόσκληση – πρόκληση στην ανακάλυψη. Σε αλήθειες που δεν συζητάμε συχνά ή ανοιχτά.

Όλον τον μήνα Μάρτιο, λοιπόν, οι γυναίκες θα μιλούν για τις γυναίκες.

Γυναίκες που διακρίνονται στους χώρους των επιχειρήσεων, της πολιτικής, του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργίας, της κοινωνικής προσφοράς θα μοιράζονται μαζί μας την πολύτιμη εμπειρία τους. Ρίχνοντας φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της μάχης που δίνει διαχρονικά η γυναίκα με κάθε είδους στερεότυπα. Με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, κυρίως για την ίδια την κοινωνία στην οποία ζούμε, δημιουργούμε και ονειρευόμαστε.