• Πολιτική

    Δούκας – Ανδρουλάκης: Ο κύβος ερρίφθη, νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο

    Νίκος Ανδρουλάκης - Χάρης Δούκας

    Νίκος Ανδρουλάκης – Χάρης Δούκας


    Σε… Οκτωβριανή επανάσταση μετατρέπονται οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει κάλπες τον Οκτώβριο.

    Πιο πιθανές ημερομηνίες είναι η 6η και 13 Οκτωβρίου για τον πρώτο και δεύτερο γύρο αντίστοιχα, με εναλλακτική την 13η και 20η Οκτωβρίου.

    Ένα σενάριο κάνει λόγο για επίσπευση των διαδικασιών και να στηθούν κάλπες στις 29 Σεπτεμβρίου. Όλα βεβαίως θα ξεκαθαρίσουν όταν θα μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά το σίγουρο είναι ότι μέσα στον Οκτώβριο το ΠΑΣΟΚ είτε θα συνεχίσει με τον ίδιο πρόεδρο είτε θα εκλέξει νέο.

    Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι… 3 συν 1. Συγκεκριμένα θα κατέβουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος, ενώ πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι πολύ κοντά στο να πει το «ναι» είναι και ο βουλευτής Ηλίας, Μιχάλης Κατρίνης.

    Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη και Νάντια Γιαννακοπούλου δεν φαίνεται να θέλουν να είναι υποψήφιοι και μάλλον θα εκφράσουν την επιθυμία τους στο πρόσωπο ενός από τους «μνηστήρες» της θέσης στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα βαρύ και κανείς δεν θα απέκλειε σφοδρές συγκρούσεις στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ.

    Αν και σε περίπτωση που ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώσει τον οδικό χάρτη μέχρι τις κάλπες και δώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, υπάρξει σχετική… καταλαγή των παθών, κανείς δεν είναι σίγουρος για το πόσο θα «φορτωθεί» επικίνδυνα το κλίμα.

    Αλλωστε, πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσει έντονους χαρακτηρισμούς και θα αφήσει σαφείς αιχμές σε συγκεκριμένα πρόσωπα για σχέδιο υπονόμευσής του και θα φωτογραφίσει  τους «προπέτες» που έσπευσαν να ζητήσουν αλλαγή ηγεσίας αμέσως μετά τις εκλογές.

    Θα αναφερθεί επίσης στην επιτυχία της δικής του θητείας, να πάρει ένα κόμμα από το 8% και να το φτάσει στο 13% ενώ θα επαναλάβει τα στοιχεία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταθέσει προτάσεις και για την εκλογή νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του Ανδρέα Σπυρόπουλου. Επικρατέστερα ονόματα φέρεται να είναι αυτά των Στέφανου Παραστατίδη, Ολγας Μαρκογιαννάκη και του Νίκου Μήλη.

    Με ενδιαφέρον βεβαίως αναμένονται οι τοποθετήσεις όσων πήγαν απέναντι και σκληρά στον Νίκο Ανδρουλάκη και βεβαίως του Χάρη Δούκα, δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος έχει πει ξεκάθαρα ότι θα ανακοινώσει θεσμικά την υποψηφιότητά του.

    Κι όλα αυτά γίνονται εν μέσω αντεγκλήσεων για δημοσιεύματα που «χτυπούσαν» τον Χάρη Δούκα σε σχέση με κάποιες απευθείας αναθέσεις.

    «Διαμηνύουμε σε όσους εξυφαίνουν σχέδια υπονόμευσης, ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό τους δρόμο, ότι θα υπερασπιστούμε τον Δήμο και τους εργαζόμενούς του. Τους καλούμε να αφήσουν τον Δήμο έξω από ανούσιες αντιμαχίες, μικρόψυχες αντιπαραθέσεις», τονίζουν στελέχη γύρω από τον Χάρη Δούκα που «βλέπουν», με αφορμή τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τις αποφάσεις που αναμένονται από τον ίδιο, μια προσπάθεια υπονόμευσης της παρουσίας του στα δημόσια πράγματα.

    «Όλα γίνονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία», επαναλαμβάνουν στελέχη του επιτελείου του δημάρχου και υποψήφιου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στο πλαίσιο, βάσει του οποίου γίνονται οι προσλήψεις στο Δήμο.

    «Οι κύκλοι από τους οποίους εκπορεύονται αυτά τα δημοσιεύματα έχουν μάθει να κινούνται στο σκοτάδι και με αθέμιτους τρόπους. Τους λέμε ότι ματαιοπονούν», προειδοποιούν υπενθυμίζοντας ότι στο Δήμο Αθηναίων εργάζονται άξια στελέχη που ανέλαβαν καθήκοντα από προηγούμενες δημοτικές αρχές ή που βρίσκονται κοντά στο Νίκο Ανδρουλάκη.

    Δημοσκόπηση

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της POLITIC, επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μετά και από τα «στάσιμα» ποσοστά στις ευρωεκλογές.

    Ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας προηγείται με μικρή διαφορά, και συγκεκριμένα με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%. Τρίτο κατατάσσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%). Σημειώνεται πως η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Δεδομένου ότι ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος, η απόσυρση της υποψηφιότητάς του ευνοεί αυτή του κ. Δούκα.

    Διαβάστε επίσης:

    Λύτρας: Υπόμνημα βόμβα κατά του ποινικολόγου – Τι κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου
    Snappi (Τράπεζα Πειραιώς): Έλαβε τραπεζική άδεια από την ΕΚΤ
    Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο 3 από τους «87» έδωσαν στον έρανο για την «Αυγή» συνολικά 700 ευρώ
     



    ΣΧΟΛΙΑ