• Business

    Κώστας Νεμπής: Το συγκινητικό «αντίο» στους συναδέλφους του στην Κροατία και την Hvartski Telekom

    Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ

    Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ


    Με ένα συγκινητικό μήνυμα, αποχαιρέτησε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Κώστας Νεμπής τους συναδέλφους του στην Hvartski Telekom, σφραγίζοντας και την αποχώρηση του από την εταιρεία, καθώς από 1η Ιουλίου αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα στον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακο πάροχο της χώρας.

    Ο κ. Νεμπής, στο μήνυμα του προς τους συναδέλφους του που ανάρτησε στο LinkedIn, αναφέρθηκε στα σπουδαία πράγματα που πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στα ηνία της κρατικής εταιρείας, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι και μετά την αποχώρηση του, η Hvartski Telekom θα συνεχίσει να καταγραφεί σημαντική πορεία.

    Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που ο κ. Νεμπής βρισκόταν στο τιμόνι του κροατικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου, βοήθησε τα μέγιστα, αύξησε σημαντικά τα έσοδά της, γιγάντωσε και κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος της χώρας. Δίνοντας του παράλληλα και το εισιτήριο για να αναλάβει τα ηνία του ΟΤΕ.

    Ο Κώστας Νεμπής με τη διάδοχό του στην Κροατία, Natasa Rapaic

    Άλλωστε και οι δύο εταιρίες, ΟΤΕ και Hvartski, βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Deutsche Telecom. Με τα επιτεύγματα του έμπειρου manager να ωθούν τον βασικό μέτοχο να τον προτείνει για διάδοχο του Μιχάλη Τσαμάζ, εγχείρημα το οποίο έχει ένα σημαντικό βαθμό δυσκολίας, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΤΕ είναι ιστορικό στέλεχος του ομίλου, όντας ταυτόχρονα ο μακροβιότερος πρόεδρος και CEO.

    Το ύστατο χαίρε σε μετόχους και δημοσιογράφους ο κ. Τσαμάζ θα το δώσει στις 28 του μήνα, στην τελευταία του Γενική Συνέλευση ως πρόεδρος του ΟΤΕ.

    Ο κ. Νεμπής δεν θα βρίσκεται εκεί, καθώς η μέρα θα είναι για τον κ. Τσαμάζ, ώστε να αποχαιρετήσει τους μετόχους.

    Το συγκινητικό μήνυμα του νέου επικεφαλής του ΟΤΕ, έχει πολλές αναφορές στο έργο που έγινε στην Κροατία και πολλές ευχαριστίες στους συναδέλφους του.

    Τι αναφέρει το μήνυμα

    Συγκεκριμένα ο κ. Νεμπής αναφέρει:

    «Είναι εκπληκτικό πώς περνάει ο χρόνος όταν κάνεις κάτι που πραγματικά αγαπάς, περιτριγυρισμένος από αφοσιωμένους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα για να συνδέσουν όλους στην Κροατία με τις ευκαιρίες ψηφιοποίησης.

    Ήταν πραγματικά τιμή και προνόμιο να είμαι μέρος του επιτυχημένου ταξιδιού της Hrvatski Telekom. Καθώς κοιτάζω πίσω, νιώθω τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά ευγνώμων για το χρόνο μου στη Hrvatski Telekom και πολύ περήφανος για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα που έχουμε επιτύχει μαζί.

    · Επίτευξη των καλύτερων βαθμολογιών ικανοποίησης πελατών στην ιστορία της εταιρείας.

    Η αποχαιρετιστήρια φωτογραφία του Κ. Νεμπή

    · Ενισχύοντας την ηγεσία του δικτύου μας σε όλα τα επίπεδα, χτίζοντας τα καλύτερα και μεγαλύτερα δίκτυα στην Κροατία και επενδύοντας μακράν τα περισσότερα στην ψηφιοποίηση της χώρας.

    · Επενδύοντας όχι μόνο σε υποδομές και ψηφιακές λύσεις αλλά και στην καρδιά της εταιρείας μας – των εργαζομένων μας.

    · Παρέχοντας ισχυρά επιχειρηματικά και οικονομικά αποτελέσματα, αυξάνοντας με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην DT EU πέρυσι, παρέχοντας παράλληλα ισχυρές αποδόσεις στους μετόχους μας.

    Αντιμετωπίσαμε πολλές πρωτόγνωρες καταστάσεις αυτά τα χρόνια, αλλά πάντα βρίσκαμε τρόπους να ξεπερνάμε με επιτυχία τις προκλήσεις. Σήμερα, η Hrvatski Telekom είναι η αδιαμφισβήτητη κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών, πρώτη στο δίκτυο, στην εμπειρία πελατών, κορυφαίος εργοδότης, πρότυπο βιωσιμότητας και η λίστα συνεχίζεται.

    Με το ταξίδι μου στην HT να πλησιάζει στο τέλος της καθώς αναλαμβάνω τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου Εταιρειών ΟΤΕ (HTO) την 1η Ιουλίου, η HT αποκτά έναν χαρισματικό ηγέτη.

    Natasa Rapaic είμαι 100% σίγουρος ότι θα οδηγήσετε αυτήν την εταιρεία σε νέα υψηλά, συνεχίζοντας το ταξίδι μας μέχρι τώρα και πηγαίνοντάς το στο επόμενο επίπεδο.

    Σας ευχαριστώ, HrvatskiTelekom, και όλους τους περίπου 5.000 περήφανους και παθιασμένους συναδέλφους μας, για όλα όσα πετύχαμε μαζί και που κάνατε την Κροατία δεύτερη «πατρίδα» για εμένα και την οικογένειά μου. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου μέλη του διοικητικού συμβουλίου Ivan Bartulovic, Marijana Bačić, Sinisa Duranovic, Matija Kovacevic, Boris Drilo. Ήταν τιμή μου να δουλέψω μαζί σας σε αυτό το απίστευτο ταξίδι!

    Θα θυμάμαι τον χρόνο μου στην Κροατία για πάντα και η Hrvatski Telekom θα έχει έναν ισόβιο υποστηρικτή μέσα μου, ο οποίος θα συνεχίσει να γιορτάζει τη μελλοντική επιτυχία της HT.

    Δεν θα σταματήσουμε!»

    Είναι ένα μήνυμα από καρδιάς για τον κ. Νεμπή ο οποίος αποχαιρετά την Κροατία έχοντας πετύχει πολλά μαζί με την ομάδα του.

    Ποιος είναι ο Κώστας Νεμπής

    Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε και επισήμως ότι ο Μιχάλης Τσαμάζ θα αποχωρήσει από πρόεδρος και CEO μετά από 14 ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του ΟΤΕ. Ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι ο αντικατάστασης του θα είναι ο Κώστας Νεμπής. Ο οποίος θα αναλάβει επίσημα στις 1 Ιουλίου.

    Ο Κώστας Νεμπής ξεκίνησε να δουλεύει στην Procter & Gamble κάνοντας βοηθητικές δουλειές. Μπορεί να δούλευε, προσωρινά τα καλοκαίρια, στην P&G, όμως οι σπουδές ήταν πάνω από όλα.

    Τελείωσε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ επίσης είναι και κάτοχος πτυχίου Marketing & Management του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος.

    Από το 1995 μέχρι το 1996 διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων στην PepsiCo Ελλάδος ενώ το 1999 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο MSc (Master of Science) in International Economics, Banking & Finance από το Πανεπιστήμιο του Cardiff (1999).

    Από το 2000 έως το 2002 ήταν Product Manager του Vodafone Group ενώ με την επιστροφή του στη Vodafone Ελλάδος εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις, όπως Senior Manager Consumer Propositions.

    Μετά από επιτυχημένη πορεία σχεδόν εννέα ετών στην Vodafone, τα βήματά του τον οδήγησαν στον ΟΤΕ, όπου εκεί πέτυχε σπουδαία πράγματα.

    Από το 2009 που εντάχθηκε στο δυναμικό του ΟΤΕ, έχει περάσει από σημαντικές θέσεις όπως Διευθυντής Marketing από το 2009 μέχρι το 2011, ενώ την διετία 2011-2013 ανέλαβε χρέη CMO στον όμιλο.

    Η σημαντικότερη όμως θέση που κατείχε και η επιτυχία του τον έφερε ξανά στην Ελλάδα για να αναλάβει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, ήταν ότι από τον Απρίλιο 2019 είναι CEO της Hrvatski Telekom, θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Κροατία.

    Από τη θέση αυτή κατάφερε την ανάκαμψη της εταιρείας, εστιάζοντας στην ικανοποίηση πελατών κι εργαζομένων.

    Πέτυχε ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, καθώς στο τρίτο τρίμηνο του 2023 ο Όμιλος HT είχε έσοδα 279,2 εκατ. ευρώ ή 2,7% παραπάνω σχετικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ενώ οι συνδρομητές τηλεόρασης ξεπέρασαν του με 538.000.

    To μήνυμα στο Linkedin

    Διαβάστε επίσης:

    Κώστας Νεμπής: Από βοηθός στην Procter & Gamble, CEO στον ΟΤΕ

    Ασφαλιστικές εισφορές: Έρχεται νέα μείωση για τους επιχειρηματίες κατά μισή μονάδα από το 2025

    Kiabi: Στην Ελλάδα το αντίπαλο δέος Zara και Η&Μ της γαλλικής αγοράς 



    ΣΧΟΛΙΑ