• Business

    Κώστας Νεμπής: Από βοηθός στην Procter & Gamble, CEO στον ΟΤΕ

    Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ


    Πριν από περίπου 32 χρόνια, ο πατέρας του 18χρονου τότε Κώστα Νεμπή, ο οποίος εργαζόταν τότε στην Procter & Gamble, ζήτησε από την διοίκηση της εταιρείας να δουλέψει ο γιος του ως βοηθός στην εταιρεία, κάνοντας λίγους μήνες μαθητείας, προκειμένου να ξεκινήσει σιγά-σιγά να μπαίνει στον εργασιακό «στίβο».

    Η διοίκηση δέχτηκε μετά χαράς και κάπως έτσι ο Κώστας Νεμπής ξεκίνησε να δουλεύει στην Procter & Gamble κάνοντας βοηθητικές δουλειές.

    Το πάθος που έβγαζε εν ώρα εργασίας, η δίψα του για αυτό που έκανε, ακόμα και αν δεν ήταν κάτι μεγάλο, αλλά και η εργατικότητά του, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους υπαλλήλους και την διοίκηση της P&G.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν ο 18χρονος Κώστας έφυγε για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω σπουδών, όταν ζήτησε να γυρίσει, η εταιρεία δέχτηκε δίχως δεύτερη σκέψη.

    Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ τον εργασιακό του βίο.

    Μπορεί να δούλευε, προσωρινά τα καλοκαίρια, στην P&G, όμως οι σπουδές ήταν πάνω από όλα.

    Τελείωσε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ επίσης είναι και κάτοχος πτυχίου Marketing & Management του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος.

    Από το 1995 μέχρι το 1996 διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων στην PepsiCo Ελλάδος ενώ το 1999 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο MSc (Master of Science) in International Economics, Banking & Finance από το Πανεπιστήμιο του Cardiff (1999).

    Λίγο μετά εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone.

    Από το 2000 έως το 2002 ήταν Product Manager του Vodafone Group ενώ με την επιστροφή του στη Vodafone Ελλάδος εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις, όπως Senior Manager Consumer Propositions.

    Έχει αγάπη για το ποδόσφαιρο και ομάδα της καρδιάς του ο Παναθηναϊκός. Αγάπη που γεννήθηκε παρακολουθώντας σε μικρή ηλικία τον μεγάλο Κροάτη ποδοσφαιριστή, Βέλιμιρ Ζάετς. Τον οποίο όμως δεν είχε την χαρά να απολαύσει από κοντά, καθώς ο πατέρας του ήταν φανατικός υποστηρικτής του Ολυμπιακού και δεν τον πήγαινε γήπεδο να δει τον «αιώνιο αντίπαλο».

    Η πορεία του στον ΟΤΕ και η θέση στην Κροατία

    Μετά από επιτυχημένη πορεία σχεδόν εννέα ετών στην Vodafone, τα βήματά του τον οδήγησαν στον ΟΤΕ, όπου εκεί πέτυχε σπουδαία πράγματα.

    Από το 2009 που εντάχθηκε στο δυναμικό του ΟΤΕ, έχει περάσει από σημαντικές θέσεις όπως Διευθυντής Marketing από το 2009 μέχρι το 2011, ενώ την διετία 2011-2013 ανέλαβε χρέη CMO στον όμιλο.

    Η σημαντικότερη όμως θέση που κατείχε και η επιτυχία του τον έφερε ξανά στην Ελλάδα για να αναλάβει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, ήταν ότι από τον Απρίλιο 2019 είναι CEO της Hrvatski Telekom, θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Κροατία.

    Από τη θέση αυτή κατάφερε την ανάκαμψη της εταιρείας, εστιάζοντας στην ικανοποίηση πελατών κι εργαζομένων.

    Πέτυχε ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, καθώς στο τρίτο τρίμηνο του 2023 ο Όμιλος HT είχε έσοδα 279,2 εκατ. ευρώ ή 2,7% παραπάνω σχετικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ενώ οι συνδρομητές τηλεόρασης ξεπέρασαν του με 538.000.

    Μάλιστα πρόσφατα, η HT προχώρησε στην εξαγορά της Iskon Internet, πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τηλεόρασης και voice services provider.

    Ο κ. Νεμπής ως CEO επιτάχυνε την ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ υπερασπίστηκε την ηγετική της θέση στην αγορά με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε Gigabit υποδομές και ψηφιακές λύσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Αποχωρεί τον Ιούνιο ο Μιχάλης Τσαμάζ – Νέος Πρόεδρος και CEO o Κώστας Νεμπής

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζουμε στον σωστό δρόμο – Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς

    ΟΤΕ: Συνεχιζόμενη αύξηση της κερδοφορίας στην Ελλάδα το γ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ