ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ & CEO INTRALOT
Αν ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν χρώμα, σίγουρα θα του έπρεπε το κόκκινο – της ενέργειας του πάθους και της δράσης.
Αν έπαιζε ποδόσφαιρο μάλλον θα προτιμούσε τη θέση του «μοναχικού» εξτρέμ. Οι ντρίπλες, οι προσποιήσεις, το περίτεχνο άδειασμα των αντιπάλων θέλουν πηγαίο ταλέντο και σπιρτάδα στις αποφάσεις.
Αν είχε στραφεί στη ζωγραφική, τότε το πιθανότερο είναι να τον είχε κερδίσει ο ιμπρεσιονισμός. Με συνθέσεις υπό ασυνήθιστες οπτικές γωνίες και με έμφαση στον τρόπο που αντανακλάται το φώς.
Αν πάλι ήταν… άσμα, τότε καταφανώς και θα ήταν το από τη Eurovision προερχόμενο «Σωκράτη, εσύ superstar».
Βέβαια ο Σωκράτης Κόκκαλης αυτό που πραγματικά ξέρει να κάνει εδώ και 50 χρόνια είναι οι μπίζνες. Όπου κατά κανόνα δεν περιμένει στωικά να βρεί τις ευκαιρίες. Διότι τις δημιουργεί ο ίδιος. Με μια τεχνογνωσία που δεν μεταλαμπαδεύεται. Ή την έχεις ή δεν την έχεις. Αντικείμενο διδαχής δεν είναι εφικτό να υπάρξει. Πώς να βάλεις στο μυαλό του άλλου τη σύλληψη μιας επιχειρηματικής ιδέας, ή τον τρόπο να βλέπεις μπροστά;
Για τον ξεχωριστό, πολυσυζητημένο και διόλου τυχαίο επιχειρηματία, ο περασμένος Φεβρουάριος ήταν ένας ιδιαίτερος μήνας. Κομβικού χαρακτήρα. Καθώς σηματοδότησε το επιστέγασμα μιας πολύ δύσκολης και εξαιρετικά σύνθετης προσπάθειας, που έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η Intralot, την οποία ο ίδιος ίδρυσε το 1992 και την οδήγησε στον «ναό» του χρήματος το 1999, έφερε εις πέρας την έκδοση εταιρικού ομολόγου, μέσω του οποίου αντλήθηκαν 130 εκατ. ευρώ.
Σε μια σπάνια γι’ αυτόν πρωτοβουλία, ο Winner Σωκράτης Κόκκαλης πήγε στο χρηματιστήριο, όπου σε ειδική εκδήλωση χτύπησε το κουδούνι για την έναρξη των συναλλαγών της 28ης Φεβρουαρίου. Μέρα κατά την οποία έκανε πρεμιέρα διαπραγμάτευσης το εταιρικό ομόλογο. Πενταετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης μετά την παρέλευση διετίας και με προσφερόμενο σταθερό επιτόκιο 6%.
Στην έκδοση μετείχαν 5.467 επενδυτές με τη συνολική ζήτηση να φτάνει στα 201,9 εκατ. ευρώ. Ενώ κατά την κατανομή οι ιδιώτες έλαβαν ομόλογα αξίας 100 εκατ. ευρώ, 21 εκατ. ευρώ ήταν οι θέσεις των θεσμικών και 9 εκατ. ευρώ πήγαν στους αναδόχους.
Τα έσοδα του ομολόγου, όπως επίσης και τα 100 εκατ. ευρώ του «κλειδωμένου» κοινοπρακτικού δανείου από 5 ελληνικές τράπεζες, θα πάνε για την ολοκληρωτική αποπληρωμή του του ομολογιακού δανείου προνομιακής κατάταξης (Senior Notes) των 229,6 εκατ. ευρώ. Αυτό θα σημάνει και την τελευταία πράξη της χρηματοοικονομικής εξυγίανσης της Ιntralot, που πλέον έχει αλλάξει σελίδα πετυχαίνοντας την ολική επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά. Με τον ιδρυτή, βασικό μέτοχο και διοικητικό Σωκράτη Κόκκαλη να δείχνει για ακόμη μια φορά εμπράκτως, ότι εμπιστεύεται το μέλλον της εταιρείας του. Καθώς στις δύο τελευταίες μέρες αγόρασε 820.000 μετοχές έναντι 967.000 ευρώ.
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, στα μέσα Ιουλίου του 2020, η Ιντραλότ, βρισκόταν σε καθεστώς επιτήρησης, φορτωμένη με δάνεια 751 εκατ. ευρώ, με αρνητικά ίδια κεφάλαια και με τη χρηματιστηριακή της αξία να έχει καταπέσει στα 12,8 εκατ. ευρώ.
Τότε, η προοπτική της ανάταξης έμοιαζε να βρίσκεται στη σφαίρα του αοράτου. Όχι όμως για τον Σωκράτη Κόκκαλη, που με μεθοδικής κινήσεις, έλυσε πρώτα τον «γρίφο» με τους ομολογιούχους και εν συνεχεία, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 394,2 εκατ. ευρώ από τις δύο αυξήσεις κεφαλαίου και το εταιρικό ομόλογο, πέτυχε αυτό που αρχικά φαινόταν αδιανόητο. Να δημιουργήσει τη «νέα» Ιντραλότ που με μια κεφαλαιοποίηση πλέον, της τάξεως των 740 εκατ. ευρώ, μπορεί να κοιτάζει μακριά. Όπως και ο Σωκράτης Κόκκαλης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ
CEO ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
«Έχουμε επιτύχει τους μέχρι τώρα στόχους μας και το ίδιο θα κάνουμε για την περίοδο 2024-2026» είπε στις 14 Φεβρουαρίου ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας στους διεθνείς αναλυτές.
Η τράπεζα γράφει ένα νέο success story, με την τιμή της μετοχής της να διαπραγματεύεται στο ταμπλό του ΧΑ τον προηγούμενο μήνα σταθερά πάνω από τα 3,760 ευρώ και συχνά η μέγιστη τιμή να ξεπερνά τα 4 ευρώ, όπως και την ώρα που έμπαιναν οι τελευταίες πινελιές της στήλης αυτής.
Η ζήτηση για την Πειραιώς είναι εντυπωσιακή, όπως φάνηκε και από το placement για το 27% που κατέχει το ΤΧΣ στην Πειραιώς, καθώς η έκδοση υπερκαλύφθηκε μέσα σε 6 λεπτά από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2023, ο Χρήστος Μεγάλου παρουσίασε το νέο business plan για την περίοδο 2024-2026, το οποίο είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο για να διατηρήσει η Πειραιώς το επίπεδο κερδοφορίας της τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα προβλέπει καθαρά κέρδη 2,9 δις ευρώ σε επίπεδο τριετίας, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ για φέτος και άνω του 1 δισ ευρώ το 2025 και 2026.
Και ακόμα προβλέπει περαιτέρω αύξηση του δείκτη CET1 σε περίπου 15% το 2026, άνοδο των ενήμερων δανείων τουλάχιστον 5% ανά έτος και δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων περίπου 2,5% το 2026.
Σε ό,τι αφορά τη μερισματική πολιτική, ο Χρήστος Μεγάλου δήλωσε χαρακτηριστικά: Σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο, στοχεύουμε πλέον σε ποσοστό διανομής κερδών 50% από το 2025 και μετά, υπό την αίρεση εκπλήρωσης των απαραίτητων προϋποθέσεων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό στόχος είναι η τράπεζα να διανείμει το 25% των κερδών της για τη χρήση του 2024 και το 50% για τα έτη 2025 και 2026. Για τη χρήση 2023 η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να λάβει την έγκριση του επόπτη για να διανείμει το 10% των κερδών της.
Η Πειραιώς ανακοίνωσε για το 2023 καθαρά κέρδη 800 εκατ. ευρώ, περιόρισε τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 3,5%, πέτυχε καθαρή πιστωτική επέκταση 1,6 δισ. ευρώ και έχει δείκτη CET1 στο 13,3%.
Και όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Χρήστος Μεγάλου: «Συνεχίζουμε να ανεβάζουμε τον πήχη των επιδιώξεών μας και να είμαστε προσηλωμένοι στη δημιουργία αξίας προς όφελος των μετόχων μας, προσφέροντας παράλληλα συνεχή στήριξη προς τους πελάτες μας και ευρύτερα την ελληνική οικονομία».
ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
CEO Eurobank
Το πέρασμα της Eurobank στην Ινδία εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες ο CEO της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, ανοίγοντας τον δρόμο για να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα επιχειρήσεις από την Ινδία.
Και μέσα σε μία βδομάδα –όσο διήρκησε η επίσκεψη του- είχε συναντήσεις με Ινδούς επιχειρηματίες, funds αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο Φωκίων Καραβίας ήταν ο μόνος από τους Έλληνες τραπεζίτες που συμμετείχε στην πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Eurobank και της κρατικής εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών της Ινδίας (National Payments Corporation of India, NPCI). Μάλιστα όπως εξήγησε ο ίδιος η συμφωνία αφορά την έναρξη λειτουργίας του συστήματος UPI, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα επιχειρήσεις από την Ινδία.
Το UPI είναι ένα σύστημα που τροφοδοτεί πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε μια ενιαία εφαρμογή για κινητά (οποιασδήποτε συμμετέχουσας τράπεζας), συγχωνεύοντας πολλές τραπεζικές λειτουργίες, απρόσκοπτη δρομολόγηση κεφαλαίων και πληρωμές εμπόρων.
Ο Φωκίων Καραβίας, που ανέλαβε τα ηνία της Eurobank πριν από 9 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2015, επένδυσε στην εξωστρέφεια της τράπεζας και έχει δικαιωθεί, καθώς πάνω από το 30% της κερδοφορίας της προέρχεται από τις διεθνείς δραστηριότητες της.
Σήμερα η Eurobank έχει στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην πολυπληθέστερη πλέον χώρα του κόσμου, την Ινδία, ανοίγοντας γραφείο αντιπροσωπείας.
Παράλληλα επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό και εκτός από την Ινδία, γραφεία αντιπροσωπείας πρόκειται να ανοίξει και στο Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Eurobank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα με διευρυμένη διεθνή παρουσία, καθώς δραστηριοποιείται στην Κύπρο, στη Βουλγαρία με τη θυγατρική της Postbank (που εξαγόρασε και την μονάδα Personal Finance της BNP Paribas στη Βουλγαρία), έχει επίσης παρουσία στο Λουξεμβούργο, που αποτελεί το κέντρο του private banking της τράπεζας, όπως και στο Λονδίνο.
Μάλιστα, ο ρόλος της Κύπρου είναι κομβικός για το «πέρασμα στην Ινδία», καθώς το Δίκαιο της μεγαλονήσου όπως και των Ινδίας βασίζεται στο βρετανικό δίκαιο και αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη στους πλούσιους Ινδούς –υπολογίζεται ότι στη χώρα που έχει πληθυσμό 1,4 δισ, οι πλούσιοι προσεγγίζουν τα 2 εκατομμύρια, στους οποίους η Eurobank, θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Εν μέσω αρκετών αντίθετων φωνών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, είδε τις ευρείες τροποποιήσεις που προετοίμασε για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας να υπερψηφίζονται, αλλάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης του εγκλήματος στη χώρα και επιταχύνοντας την απόδοση δικαιοσύνης.
Μπορεί να αντιμετώπισε αντιδράσεις όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από επιστημονικούς φορείς, όμως κατάφερε να ισορροπήσει στο λεπτό σκοινί, στη μία άκρη του οποίου βρίσκεται η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και των καταδικασθέντων και στην άλλη άκρη η ανάγκη της κοινωνίας να νιώθει ότι το έγκλημα δεν μένει ατιμώρητο.
Επειδή ακριβώς είχε αυτή τη στοχοπροσήλωση, μπόρεσε να συγκεράσει τις αντικρουόμενες απόψεις και να δημιουργήσει ένα ποινικό σύστημα που επιστρέφει στη λογική προ των μεταρρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ και λαμβάνει υπόψη το περί δικαίου αίσθημα. Και μάλιστα, όχι μόνο στα φυσικά πρόσωπα, αλλά και στα νομικά, εισάγοντας μια εντελώς νέα ρύθμιση που προβλέπει ποινική ευθύνη με βαριές κυρώσεις στις εταιρείες που προβαίνουν σε οικονομικά εγκλήματα.
Αν και κατακρίθηκε για την αυστηρότητα των διατάξεων και για ορισμένες fast track διαδικασίες που θέσπισε, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι έχει ένα όραμα. Να επιταχύνει την απονομή δικαιοσύνης, ένας τομέας που στην Ελλάδα πάσχει κατάφωρα.
Και αυτό το όραμα γίνεται φανερό σε κάθε του κίνηση, πέρα από τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Γίνεται φανερό στη δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος e-ιατροδικαστικών υπηρεσιών, το οποίο έχει ως στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης της ιατροδικαστικής έκθεσης, επιφέροντας και αντίστοιχη επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας. Αλλά και στην έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής στα Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης του «Εργαλείου Μείωσης των Εκκρεμών Υποθέσεων», το οποίο έχει ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την πρόληψη των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Ο Γιώργος Φλωρίδης υποσχέθηκε να μειώσει στο 1/3 το διάστημα μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης και κάνει τα βήματα για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Θα κριθεί εκ νέου από το αποτέλεσμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΛΑΒΙΔΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ LAVIPHARM
Με την κεφαλαιοποίηση στα 154 εκατ. ευρώ και χρηματιστηριακή απόδοση 176% σε 16 μήνες, ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές του Τηλέμαχου Λαβίδα θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.
Μέσα σε 1,5 χρόνο, ό,τι έχει πει ο επιχειρηματίας στους επενδυτές, στην αγορά βγήκε.
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας και η ομάδα του, οι κ.κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO & Country Manager, και Βασίλης Μπαλούμης, CFO, έχουν γυρίσει το παιχνίδι. Αν αναλογιστεί κανείς πως, 1,5 χρόνο μετά, ο Τηλέμαχος Λαβίδας, μαζί με τις αδερφές του, δεν παίρνουν ούτε σεντ από την εταιρεία, ότι έχει φέρει νέα brands (π.χ. Λοναρίντ), έχει κλείσει μη επικερδείς δραστηριότητες (π.χ. μία φαρμακαποθήκη), έχει κάνει οικονομίες κλίμακος και ταυτόχρονα μπαίνει πρώτος σε μία ανερχόμενη αγορά, αυτή της φαρμακευτικής κάνναβης που θα δώσει κατ’ ελάχιστο φέτος 8,5 εκατ. ευρώ στις πωλήσεις.
Με όποιο από τα διοικητικά στελέχη κι αν μιλήσει κανείς, διαπιστώνει ότι την ώρα που ανακοινώνεται κάτι, ο Τηλέμαχος Λαβίδας βρίσκεται ήδη σε συσκέψεις με το επιτελείο του για το επόμενο project.
Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά αναφέρουν πως πολιτική της Lavipharm είναι να έχει εναλλακτικές επιλογές και να προσθέτει νέες δραστηριότητες, αν διαπιστώσει πως αυτές ικανοποιούν τα κριτήρια αποδοτικότητας που έχουν τεθεί.
Τι σημαίνει η νέα αγορά φαρμακευτικής κάνναβης που δημιουργείται στην Ελλάδα σήμερα;
Μόνο στο Ισραήλ, που είναι χώρα σχεδόν ιδίου πληθυσμιακού μεγέθους με την Ελλάδα, η συγκεκριμένη αγορά υπολογίζεται στα… 400 εκατ. ευρώ.
Στην Ελλάδα οι γιατροί περνούν ήδη από εκπαίδευση για τη σχετική συνταγογράφηση για συμπολίτες μας χρονίως πάσχοντες, ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η Ελλάδα χωράει μέχρι 10 εταιρείες που θα επεξεργάζονται την φαρμακευτική κάνναβη, πέραν της Tikun (το προϊόν της οποίας θα εμπορεύεται και θα διακινεί η Lavipharm).
Το θέμα είναι ότι η νέα Lavipharm, του Τηλέμαχου Λαβίδα, έχει πιάσει θέση από νωρίς…
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
CEO ENTERSOFT
Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η στήλη του mononews.gr «The Wiseman» είχε αποκαλύψει ότι η διοίκηση της Entersoft έχει έρθει σε συμφωνία για να εξαγοραστεί από μεγάλο όμιλο.
Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 27/2, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με επιστολή της προς την Entersoft, ζητούσε απαντήσεις αναφορικά με «δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου που περιλαμβάνουν αναφορές σε συζητήσεις με επενδυτές για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας».
Η διοίκηση της εταιρείας, με CEO τον Αντώνη Κοτζαμανίδη, με ανάρτησή της στο Χρηματιστήριο την ίδια ημέρα απάντησε ότι «ουδεμία σχετική ενημέρωση ή πληροφορία έχει περιέλθει εν γνώσει της εταιρείας και πως οι μέτοχοι δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συμφωνία για την μεταβίβαση των μετοχών».
Την ίδια εβδομάδα και ημέρα, Πέμπτη 29/2, η διοίκηση της Entersoft πραγματοποίησε call σε αναλυτές με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα. Στο call λοιπόν, όταν Γάλλος αναλυτής ρώτησε τον Αντώνη Κοτζαμανίδη περί τίνος πρόκειται αυτή η ανάρτηση στο Χρηματιστήριο, εκείνος αρκέστηκε να του απαντήσει «δεν έχουμε κάτι παραπάνω να δηλώσουμε, διάβασε την ανακοίνωση και προσπάθησε να καταλάβεις».
Για μία, λοιπόν, συνεχόμενη εβδομάδα, η διοίκηση της εταιρείας αρνείτο επιδεικτικά, είτε μέσω επίσημων ανακοινώσεων είτε μέσα από conference call, την ύπαρξη οποιουδήποτε deal.
Μέχρι που ξημέρωσε η Δευτέρα 4 Μαρτίου και η Entersoft ανακοίνωσε νωρίς το πρωί το deal εξαγοράς του 53,73% της εταιρείας στον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού, έναντι 129 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Κοτζαμανίδης, ο οποίος είναι και ένας εκ των βασικών μετόχων που συμφώνησαν να πουλήσουν το ποσοστό τους, επί μία εβδομάδα έλεγε ψέματα ότι δεν είχε την οποιαδήποτε ενημέρωση για μεταβίβαση μετοχών της εταιρείας. Καθώς δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) να υπήρξε η προσέγγιση προς τους βασικούς μετόχους της Entersoft από το Olympia Group, να έγιναν οι συνομιλίες, να αποφασίστηκε η τιμή των 8 ευρώ και να έκλεισε το deal.
Αυτές οι πρακτικές δεν συμβαίνουν σε καμία άλλη ανεπτυγμένη αγορά του κόσμου. Και για του λόγου το αληθές, πρόσφατα, οι FT αποκάλυψαν ότι η Vodafone συζητούσε deal για πώληση της Vodafone Italia στη Swisscom. Η Vodafone, όχι μόνο δεν διέψευσε, αλλά έβγαλε και ανακοίνωση δίνοντας πληροφορίες για το τίμημα και την αποτίμηση.
Κάλλιστα η διοίκηση της Entersoft θα μπορούσε να απαντήσει στην επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι υπάρχουν συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία προς ανακοίνωση. Ωστόσο αρκέστηκε να βγάλει αυτή την μάλλον άτοπη ανακοίνωση περί άγνοιας των μετόχων.
Κανονικά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να εξετάσει την περίπτωση και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, αφού η Entersoft δεν ενημέρωσε έγκαιρα το επενδυτικό κοινό και απάντησε ψευδώς στην επιστολή της. Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα το κρίνουμε εμείς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί