Βασίλης Ψάλτης
CEO Alpha Bank
Συμφωνία «ορόσημο» για την επόμενη μέρα της Alpha Bank χαρακτήρισε ο CEO της τράπεζας, κ. Βασίλης Ψάλτης, την πολυετή συμφωνία για το Project Galaxy με την Davidson Kempner. Συμφωνία που επιτρέπει στην Alpha να προχωρήσει «με αποφασιστικά βήματα» προς την οριστική αντιμετώπιση της κληρονομιάς των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων.
Συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου η Alpha Bank ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner. Στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία πέρασε το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Νέας CEPAL (ενώ η Alpha Bank θα κατέχει το υπόλοιπο 20%) και το 51% των mezzanine και junior ομολογιών της τιτλοποίησης Galaxy ύψους 10,8 δισ. ευρώ.
Ο κ. Ψάλτης κέρδισε ένα μεγάλο μεγάλο στοίχημα και, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, «παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας, είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την ιδιαίτερα σύνθετη συναλλαγή, μέσα σε μόλις οκτώ μήνες από την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικών διεθνών επενδυτών και εντός του κεφαλαιακού πλαισίου που είχαμε θέσει εξ αρχής».
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Alpha Bank θα μειώσει τους δείκτες Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στο 24% και 13% αντίστοιχα, από 43% και 29% τον Σεπτέμβριο του 2020.
Να σημειωθεί ότι η Nέα CEPAL -με σύμβαση διάρκειας 13 ετών και με δικαίωμα παράτασης- θα αναλάβει τη διαχείριση, σε αποκλειστική βάση, των υφιστάμενων προβληματικών δανείων, λιανικής και επιχειρηματικά, της Alpha Bank -ύψους 8,9 δισ. ευρώ- καθώς και των νέων προβληματικών δανείων που θα προκύψουν. Και ακόμα η Νέα CEPAL θα διαχειρίζεται τα προβληματικά δάνεια της τιτλοποίησης Galaxy, καθώς και χαρτοφυλάκια τρίτων επενδυτών, ύψους 4,62 δισ. ευρώ.
Χάρης Θεοχάρης
Υπουργός Τουρισμού
Τελικά δικαιώνεται η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, που σθεναρά υποστηρίζουν ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι και το «κλειδί» για τα ταξίδια και τον τουρισμό φέτος.
Το θέμα ήδη συζητείται στην ΕΕ -συζήτηση που άνοιξε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης– και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παραδέχεται πλέον πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι απαραίτητο.
Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης έχει χαρακτηρίσει το πιστοποιητικό «σημείο κλειδί» για το άνοιγμα του τουρισμού στο προσεχές διάστημα, αφού έτσι «θα επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ελευθερίας μετακίνησης των τουριστών, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στα ταξίδια από και προς τρίτες χώρες».
Η ελληνική πρόταση είναι απλή: Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί κάποιος για να ταξιδέψει. Ωστόσο ένα τυποποιημένο, ενιαίο έγγραφο για όσους έχουν εμβολιαστεί θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση με εναέρια, θαλάσσια και επίγεια μέσα μεταφοράς.
Πέρυσι ήταν μία χαμένη χρονιά για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και, όπως λέει ο κ. Θεοχάρης, «ήμασταν σε άμυνα, έπρεπε να αντεπεξέλθουμε στις έκτακτες, άγνωστες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. Φέτος όμως θα πρέπει να ορίσουμε ένα κοινό πλαίσιο κανονισμών, διότι όσο πιο ξεκάθαρα είναι τα μέτρα που λαμβάνουμε τόσο θα ελαχιστοποιούμε την αβεβαιότητα. Η αίσθηση της ασφάλειας είναι το «Α και το Ω» για να αποφασίσει κάποιος να ταξιδέψει στο εξωτερικό».
Τα rapid tests, τα μοριακά τεστ, τα τεστ αντιγόνων και, κυρίως, η μεγάλη επιχείρηση εμβολιασμού των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι οδηγίες της Κομισιόν για τις μετακινήσεις τουριστών από και προς τρίτες χώρες, είναι «εργαλεία» που μπορούν να αλλάξουν εντελώς τους όρους ολόκληρου του «παιχνιδιού» και να οδηγήσουν στη σταδιακή απελευθέρωση των μετακινήσεων και την επαναδραστηριοποίηση του τουριστικού τομέα, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη.
Μιχάλης Τσαμάζ
Πρόεδρος και CEO Ομίλου ΟΤΕ
Με επικεφαλής τον Μιχάλη Τσαμάζ από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, το 2020, μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, έκλεισε με τον ΟΤΕ να καταγράφει ανθεκτικές επιδόσεις, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης στους πελάτες του, τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία γενικότερα.
Όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Τσαμάζ, «πετύχαμε τους στόχους μας και ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις μας αναφορικά με την πολιτική αμοιβών προς τους μετόχους μας».
Η αυξανόμενη διαθεσιμότητα υπηρεσιών οπτικών ινών και η σταθερά αυξανόμενη ζήτηση των συνδρομητών για υψηλότερες ταχύτητες υποστηρίζουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ΟΤΕ και, όπως σχολίασε μιλώντας στους αναλυτές ο επικεφαλής του Ομίλου, «όλα αυτά τα χρόνια επενδύουμε συστηματικά σε δίκτυα και υπηρεσίες και αυτό μας διατηρεί ψηλά στις προτιμήσεις των συνδρομητών».
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ «το 2020 ήταν μια χρονιά εντυπωσιακών επιτευγμάτων που θα επιτρέψουν στον ΟΤΕ να συνεχίσει να αποδίδει στο μέγιστο», ενώ για φέτος ο ΟΤΕ αναμένει μια προοδευτική αλλά μετρημένη επιστροφή σε καλύτερες λειτουργικές συνθήκες και αύξηση εσόδων, από το β’ εξάμηνο του έτους και μετά, καθώς ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει σταδιακά.
Άρης Ξενόφος
Αντιπρόεδρος και CEO ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Η Ελλάκτωρ βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της, με τα προβλήματα να έχουν συσσωρευτεί, ειδικά στην θυγατρική για τις κατασκευές, Άκτωρ, έπειτα από ένα εξάμηνο «μετοχικών αναταράξεων». Στο «τιμόνι» της, από τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ο Άρης Ξενόφος έχει αναλάβει χωρίς αμφιβολία δύσκολο ρόλο.
Σύμμαχός του είναι η πολυετής εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στη διαχείριση κεφαλαίων έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων στην Ελλάδα, στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος Διοικητικών Επιτροπών σε ιδιωτικές Ελληνικές Τράπεζες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μεταξύ άλλων, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μέλος ΔΣ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, της EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SaiI S.A. και της Eurobank EFG Fund Management Company (Λουξεμβούργο) Α.Ε., ενώ πριν αναλάβει επικεφαλής στην Ελλάκτωρ, έπειτα από πρόταση της ολλανδικής Reggeborgh, ήταν εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Γνωρίζει πως λειτουργεί το επιχειρείν και το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς και οι διεθνείς αγορές, εμπειρία που αποτελεί όπλο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που συνεπάγεται η θέση του επικεφαλής στην Ελλάκτωρ. Μιας εταιρείας που, μέχρι να αναλάβει ο κ. Ξενόφος, διοικείτο αποκλειστικά από τους μεγαλομετόχους της.
Σεμίραμις Παληού
CEO Diana Shipping
Σε λιγότερο από έναν χρόνο, η κ. Σεμίραμις Παληού ανέλαβε, αρχικά, το πηδάλιο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της HELMEPA, και πριν από λίγες ημέρες διαδέχθηκε τον πατέρα της, Συμεών Παληό, στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Diana Shipping.
Οι δύο αυτές εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα ότι οι γυναίκες, ιδίως οι Ελληνίδες, κατακτούν, μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερες ανώτατες διοικητικές θέσεις στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία που, ας μην ξεχνάμε, είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, αλλά και να καταδείξουν ότι το ελληνικό παραδοσιακό μοντέλο, της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης, μπορεί να βρει επιτυχή εφαρμογή και σε μεγάλες εταιρείες εισηγμένες στην χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης. Μία τέτοια εταιρεία είναι και η Diana Shipping.
Φυσικά, η κ. Παληού δεν έγινε διευθύνουσα σύμβουλος από τη μια μέρα στην άλλη. Η κ. Παληού απέκτησε πτυχίο Μηχανολογίας από το Imperial College του Λονδίνου και MSc στη Ναυπηγική από το University College του Λονδίνου. Παρακολούθησε σεμινάρια εξειδικευμένα στα Οικονομικά και σε θέματα Ηγεσίας στο Harvard Business School και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ναυτιλιακές δραστηριότητες, την τεχνική διαχείριση και τα πληρώματα.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της επέλεξε να εργαστεί αρχικά μακριά από τον οικογενειακό ναυτιλιακό όμιλο. Από το 1996 μέχρι και το 1998 εργάστηκε στο Lloyd’s Register, ως ασκούμενη επιθεωρήτρια πλοίων. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στις οικογενειακές ναυτιλιακές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στην Diana Shipping Agencies, για περίπου δέκα χρόνια.
Από τον Μάρτιο του 2015 είχε εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Diana Shipping, ενώ τον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε Chief Operating Officer και από τον Οκτώβριο του 2019 αναπληρώτρια CEO.
Στο πλευρό της, σε αυτά τα πρώτα της βήματα στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, θα έχει τον πατέρα της, ο οποίος παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικός πρόεδρος, αλλά και όλη την διοικητική ομάδα της Diana με την οποία συνεργάζεται στενά τα τελευταία χρόνια.
Χρήστος Χάλαρης
Διοικητής του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης
Είναι άραγε ικανά να «ξυπνήσουν» τον διοικητή του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Χρήστο Χάλαρη, τα ομαδικά πυρά που εξαπέλυσαν το τελευταίο διάστημα πολλά κυβερνητικά στελέχη καταλογίζοντας του κωλυσιεργία στην άσκηση των καθηκόντων του και η «αναγκαία» τοποθέτηση project manager, προκειμένου να προχωρήσει στην εκπλήρωση των καθηκόντων του, με βασικότερο όλων την έκδοση συντάξεων;
Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης μόνο για την κύρια ασφάλιση τον Νοέμβριο ανέρχονταν σε 157.996, ενώ εάν προστεθούν οι αιτήσεις για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ, ο αριθμός ξεπερνάει τις 300.000. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η ολοκλήρωση αιτημάτων το 11μηνο του 2020 παρουσίασε αύξηση 30,86% σε σχέση με το 2019, εκτιμάται ότι στο τέλος του 2020 οι επιπλέον νέες αιτήσεις κύριας σύνταξης που εντάχθηκαν στο σύστημα ανέρχονται στις 162.000 συνολικά!!!
Όπως όλα δείχνουν, το χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των συντάξεων που παρέδωσε ο κ. Χάλαρης και στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη προφανώς και δεν θα τηρηθεί. Τον Φεβρουάριο θα είχαν αποδοθεί οι συντάξεις που εκκρεμούσαν από 2013 μέχρι και το 2017, εντός Μαρτίου θα δίνονταν οι συντάξεις με αίτηση το 2018 και τον Απρίλιο οι εκκρεμείς συντάξεις του πρώην ΟΓΑ που είχαν ημερομηνία αίτησης συνταξιοδότησης μέχρι τον Απρίλιο του 2020. Έως το τέλος Μαΐου, το σχέδιο προέβλεπε εκκαθάριση όλων των εκκρεμών συντάξεων που είχαν ημερομηνία αίτησης έως τις 31/12/2019, και τον Ιούλιο –εφόσον οι μηνιαίοι στόχοι επιτυγχάνονταν – θα εκκαθαρίζονταν οι εκκρεμείς συντάξεις του 2020…
Όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο του κ. Χάλαρη θα μείνει για άλλη μια φορά μόνο στα χαρτιά…
Μάρτιν Τζούρντα
Πρώην CEO ΤΧΣ
Παρελθόν αποτελεί ο CEO, κ. Μάρτιν Τζούρντα, για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Υπέβαλε παραίτηση, ύστερα από τη συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg στις αρχές Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσα στον Μάρτιο. Δήλωση που πυροδότησε άλλη μία σύγκρουση ανάμεσα στον Αυστριακό CEO του Ταμείου και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Σύγκρουση που ήταν «μοιραία» για τον ίδιο, καθώς του ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και έγινε άμεσα δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών.
Ο ακριβοπληρωμένος Αυστριακός, που λάμβανε 270 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, άφησε εποχή με την αδράνεια του και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του. Και υπήρχε χάσμα τόσο ανάμεσα σ’ αυτόν και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών όσο και με τους Έλληνες τραπεζίτες.
Ο κ. Τζούρντα ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στο ΤΧΣ, με την πλήρη στήριξη του SSM, στις 12 Ιουνίου του 2017. Η θητεία του ανανεώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, από την αρχή της θητείας του φάνηκε ότι καθυστερήσεις και γραφειοκρατική συμπεριφορά ήταν ίδιον του κ. Τζούρντα. Αν και, σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Αυστριακός διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα μετασχηματισμού τραπεζών στο εξωτερικό, η θητεία του στο Ταμείο έδειξε ακριβώς το αντίθετο. Καθυστερήσεις, διαφωνίες και εντάσεις, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, του έχουν καταλογιστεί όχι μόνο από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από τους Έλληνες τραπεζίτες.
Το τελευταίο διάστημα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προωθεί σειρά αλλαγών στον νόμο που διέπει το ΤΧΣ, με στόχο τον απογαλακτισμό του κράτους από τις τράπεζες με τη μείωση του ποσοστού του. Αλλαγές τις οποίες ο κ. Τζούρντα έδειχνε να μην αντιλαμβάνεται…
Δημήτρης Λιγνάδης
Πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου
Η κατακόρυφη πτώση ενός ανθρώπου. Από μια ζωή γεμάτη από το θαυμασμό, τις επευφημίες και το χειροκρότημα των άλλων, στο βαθύ σκοτάδι. Από τον Όλυμπο της καριέρας του, στα τάρταρα της κόλασης. Από τη δημοσιότητα του θριάμβου, στις δημόσιες καταγγελίες. Σπάνια μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μια τόσο έντονη και ραγδαία -μέσα σε λίγες μόνον μέρες- αντιστροφή μιας ζωής, όσο αυτής του Δημήτρη Λιγνάδη. Γιατί μπορεί η δόξα και η ήττα να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όχι όμως και η απόλυτη συντριβή, η καταρράκωση, η απαξίωση…
Άφωνο και αποσβολωμένο έχει παρακολουθήσει το κοινό τις καταγγελίες που, βάσει του δικαστικού βουλεύματος, οδήγησαν στη φυλακή, σχεδόν κατ’ ευθείαν από το Εθνικό Θέατρο τον πρώην διευθυντή του. Αποκαλυπτικές περιγραφές έδειξαν έναν άλλον άνθρωπο από αυτόν που οι θεατές γνώριζαν από τη σκηνή και την ορχήστρα της αρχαίας Επιδαύρου. Κι ο λαμπερός πρωταγωνιστής, με το βαρύ όνομα και τη σοβαρή παιδεία, μετατράπηκε στη συνείδηση του κόσμου σε αποβλητέο από την κοινωνία άτομο, κατηγορούμενο για «ροπή, που έφτασε στην εγκληματική και μάλιστα κακουργηματική της μορφή».
Είναι οι βαριές λέξεις που περιλαμβάνει το δικαστικό βούλευμα, μιλώντας επίσης για «εμμονική παραφιλική τάση» και «σταθερή εξακολουθητική ροπή του προς την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα αμφότερων των φύλων». Κατηγορίες που κανένας τραγικός ήρωας στο θέατρο ή στη ζωή μπόρεσε να αντέξει.
«Για μένα κρίση είναι να καταμαρτυρείς στον άλλον λάθη, αμαρτίες, αστοχίες όταν εσύ ο ίδιος συνήθως τις διαπράττεις. Κρίση είναι να κραδαίνεις έναν καθρέφτη στον απέναντι χωρίς να τον έχεις γυρίσει ποτέ προς το μέρος σου», είχε πει παλαιότερα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος δηλώνει σήμερα αθώος.
Μόνος όμως τώρα, χωρίς το βασίλειο του, μπορεί να θυμάται την πρώτη του ανάμνηση από το θέατρο που, όπως έλεγε, «…είχε έντονη μυρωδιά κλεισούρας, όταν παιδί είχα μπει στο «Κεντρικόν» στην πλατεία Κολοκοτρώνη». Έτσι είναι οι κλειστοί χώροι. Μόνο που τα θέατρα «μυρίζουν» και ελευθερία, έκφραση συναισθημάτων, υψηλά νοήματα, που προάγουν τον άνθρωπο. Πολύ μακριά όλα αυτά από τη φυλακή, όπου βρίσκεται σήμερα.
Γιώργος Θ. Θωμάκος
Δήμαρχος Κηφισιάς
Αν ένας άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να διεκδικήσει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των χαμένων, αυτός είναι ο δήμαρχος της Κηφισιάς Γιώργος Θ. Θωμάκος.
Τα… παράσημα είναι πολλά.
Στην διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του ο Δήμος δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ σε έργο, για την βελτίωση των υποδομών και της ζωής των κατοίκων.
Εκτός κι αν οι προσλήψεις μετρούν ως επένδυση –για μελλοντικές ψήφους.
Άφαντος ως δήμαρχος από οποιαδήποτε τοπική, περιφερειακή και εθνική εκδήλωση που να έχει σχέση με την λειτουργία και τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Άφαντος και στους δημότες. Τον προηγούμενο τον έβρισκες τουλάχιστον τις περισσότερες φορές στο καθημερινό ξενοδοχειακό στέκι του.
Την επόμενη του μεγάλου χιονιά, με Κηφισιά, Ερυθραία και Εκάλη σκεπασμένες από χιόνι και τους κατοίκους χωρίς φως, τηλέφωνο και νερό, ο Γιώργος Θωμάκος βγήκε στην τηλεόραση και το πρώτο πράγμα που διάλεξε να πει ήταν ότι με τα δεκάδες δένδρα που είχαν πέσει καταστράφηκε η κηπούπολη (της Κηφισιάς).
Φαίνεται πως δεν έχει συναίσθηση ότι η νέα δημαρχίας καλύπτει και την Ερυθραία και την Εκάλη.
Σήμερα 11 μέρες μετά την «Μήδεια», οι δρόμοι είναι κυριολεκτικά γεμάτοι με κλαδιά και κομμένα δένδρα. Είναι τόσα πολλά που μερικοί δρόμοι διπλής κατεύθυνσης έχουν μετατραπεί σε υποχρεωτικό μονόδρομο.
Ο κ. Θωμάκος ποτέ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους δημότες, να εξηγήσει τι συνέβη, να ζητήσει συγνώμη, να περιγράψει πως θα διορθώσει πράγματα και καταστάσεις.
Είναι προφανές ότι η ευθύνη κάθεται ελαφριά επάνω του. Αν οι δημότες Κηφισιάς- Ερυθραίας-Εκάλης έχουν αίσθηση της βαρύτατης ανευθυνότητας του δημάρχου ας ξεκινήσουν μία διαδικασία ανακάλεσης του.
Γιατί είναι επίσης προφανές πως δεν κάνει για δήμαρχος της μεγάλης διοικητικής περιοχής που υπάγεται σ’ αυτόν.
Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αργούν κάπως. Δεν έχει σημασία. Ας αρχίσει από τώρα να γεύεται την ήττα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ