• What's happening

    Νέο χαστούκι για τον «σουλτάνο» Ερντογάν: Παραβιάζει το τουρκικό Σύνταγμα και το διεθνές Δίκαιο

    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    Με μια νέα καταδικαστική απόφαση βρίσκεται αντιμέτωπη κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες του διεθνή οργανισμού, στον οποίο συμμετέχει και η Τουρκία, χαρακτήρισαν ως αντισυνταγματικές τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση του Ερντογάν κατά χιλιάδων Τούρκων δασκάλων, αστυνομικών, στρατιωτικών και δημόσιων λειτουργών μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

    Σύμφωνα με το Συμβούλιο, οι συγκεκριμένες διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν παραβιάζουν τόσο το σύνταγμα της Τουρκίας όσο και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τομέα άλλωστε στον οποίο ειδικεύεται ο διεθνής οργανισμός.

    «Μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση προχωρούν πέραν αυτού που επιτρέπεται από το τουρκικό Σύνταγμα και από το διεθνές Δίκαιο», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι είναι γνωστοί ως η Επιτροπή της Βενετίας. Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως «η μέθοδος της αποκάθαρσης του κρατικού μηχανισμού φαίνεται να χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσία».

    Το νέο «χαστούκι» έρχεται μετά το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων λόγω των συνεχών παραβιάσεων στο διεθνές δίκαιο που προχωρά η κυβέρνηση Ερνογάν μετά το πραξικόπημα. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει τον θυμό της τουρκικής ηγεσίας που απείλησε ξεκάθαρα την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τα σύνορά της για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Τουρκία, ακυρώνοντας τη συμφωνία για το προσφυγικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαζέψτε τον: «Η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα σε ολόκληρη την Κύπρο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Διπλωματικό» επεισόδιο Γερμανίας-Τουρκίας: Φυλάκισαν Τούρκο βουλευτή – Απειλεί με αντίποινα ο Ερντογάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον «σουλτάνο» Ερντογάν: Καλεί Νατοϊκούς στην Τουρκία και τους φυλακίζει



    ΣΧΟΛΙΑ