• What's happening

    Ποιος υπουργός θα πείσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι το ωραίο του ταξίδι, τελειώνει;

    • Contributor
    illustrate


    Όπως κάποτε ο Ξενοφών Ζολώτας εκφώνησε μια ομιλία στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικές λέξεις , έτσι ,κάπως ,θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε  πλήθος  παροιμιών , για να καταδείξουμε , σ΄αυτήν ακριβώς τη χρονική συγκυρία ,  τα λάθη ,τις παραλείψεις και το-σύντομα-  επερχόμενο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης. Εν προκειμένω , «το γινάτι βγάζει μάτι» ή «εδώ ο κόσμος καίγεται …»: η εμμονή –και όχι πλέον επιμονή- του κ. Παππά για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, εξελίσσεται σε «βατερλώ».

    Ο εμπνευστής του αντισυνταγματικού νόμου , στην προσπάθειά του να πείσει ότι ο νόμος του, και ο λόγος του ,  θα τηρηθεί έστω και με αλλαγές, πήρε σβάρνα και εμφανίστηκε  ακόμη και σε τηλεοπτικούς σταθμούς που θέλει να κλείσει , εξηγώντας ότι δεν ηττήθηκε ούτε εκείνος ,ούτε η κυβέρνηση.

    Μια σειρά γεγονότων  , δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , βρίσκεται όχι απλώς στριμωγμένη γιατί  δεν τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις , αλλά γιατί φόρεσε το πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο μανδύα και επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία ,γαντζωμένη στις καρέκλες εις βάρος της χώρας και του λαού της. Βαφτίζει το μαύρο σε άσπρο και κοροϊδεύει το σύμπαν ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές .

    Κι αν και χτυπάνε οι καμπάνες των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η κυβέρνηση βυθίζεται , ο κ. Τσίπρας  χάνει την λάμψη του που τον έκανε Αρχηγό και Πρωθυπουργό, κανένας από τους συντρόφους του Υπουργούς ,είναι προφανές πως δεν έχει την τόλμη ,ούτε  την ικανότητα να τον πείσει ότι  «το ωραίο ταξίδι του τελειώνει» με την  πλειοψηφία της κοινωνίας  των  μεσαίων και  των φτωχών απέναντί του.

    Και το χειρότερο , ότι διασύρει την Αριστερά!  Και θα αφήσει και η δική του κυβέρνηση κυριολεκτικά  «καμένη γη»! Και τα πιο αβάσταχτο με μια Ελλάδα ισοπεδωμένη, που δεν θα μπορέσει για πολλά χρόνια να σηκώσει κεφάλι.

    Στο μεταξύ, αν και αρνήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια να συναινέσει στο παραμικρό μέτρο  που θα οδηγούσε σε έξοδο από τα  μνημόνια, σήμερα διαμαρτύρεται  και καταγγέλει  την Αντιπολίτευση που δεν συμφωνεί μαζί της στα πιο σκληρά μέτρα που φέρνει ,σκύβοντας το κεφάλι στις πιο απίθανες απαιτήσεις των δανειστών. Και φυσικά δεν αναζητά, ούτε ακούει άλλες προτάσεις  από τα κόμματα  για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

    Ο «κομμουνιστής» Υπουργός Εργασίας κ.Γ.Κατρούγκαλος , πρώτος διδάξας, ρώτησε  χωρίς να ντρέπεται το πλήθος των συγκεντρωμένων συνδικαλιστών του ΙΚΑ «Συνδικαλισμός ή χουλιγκανισμός;», όταν αντέδρασαν στην αντικατάστασή του ΙΚΑ από τον ΕΦΚΑ και σήκωσαν μπροστά τα χαρτόνια  με συνθήματα. Περισσότερα από έξι χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωσαν , καίγοντας τις επιστολές Κατρούγκαλου , δίνοντας τέλος στα επικοινωνιακά του κόλπα , αγανακτισμένοι από τις μεγάλες περικοπές των συντάξεών τους.

    Στις νέες  χήρες  συμφωνεί να πάρουν σύνταξη 150 ευρώ ,και τους Σχολικούς Τροχονόμους των 100 ευρώ τον μήνα(από κονδύλια των Δήμων)  τους βγάζει από τις λίστες του ΟΑΕΔ  ,με ο,τι αυτό συνεπάγεται, για να δείξει μειωμένη ανεργία.

    Η Τουρκία   σε συνεννόηση προφανώς με την Αλβανία μας κουνάνε το δάχτυλο, μας απειλούν , εγείροντας  στην ουσία εδαφικές  διεκδικήσεις , και η κυβέρνηση  ασχολείται  και καταγγέλει  τρεις, τέσσερις πλούσιους καναλάρχες , που τους εκδικείται μαζί με 2000  εργαζόμενους στα ΜΜΕ που τους θέλει(;) στην ανεργία.

    Την ώρα που έκλεισαν και κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις , που η Αλβανία ,η Βουλγαρία και τα Σκόπια μας ξεπερνούν στην επιχειρηματικότητα ,η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει : Επιτίθεται μέσω της εφημερίδας της «Η ΑΥΓΗ»στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που τόλμησε να χαρακτηρίσει προβληματικό τον κ.Φίλη  και ασυνεπή.

    Τέλος , όλα τα έλυσε η κυβέρνηση , η διαπλοκή των καναλιών μας μάρανε, οι παρελάσεις και οι προσευχές, η Ιστορία που θέλουν να αλλάξουν…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΒ Βασιλόπουλος: O πόλεμος τιμών κάνει καλό στους πελάτες του (και στον Λεωνίδα Βρεττάκο)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα 18 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης για να κάνετε MBA



    ΣΧΟΛΙΑ