Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
What's happening

Made in USA στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

“Η καρδιά μας χτυπάει δυνατά. Όλο αυτό που συμβαίνει το εισπράττουμε ως απειλή” δήλωσαν σήμερα, Αμερικανοί καλλιτέχνες, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. “Από τη μία είναι πολύ τρομακτική η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ και από την άλλη φαίνεται ότι αυτές οι φωνές υπήρχαν πάντα, απλώς τώρα βρέθηκαν στο προσκήνιο”.

Όπως είναι φυσικό, οι αμερικανικές εκλογές δεν μπορούσαν να μην απασχολήσουν τη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το “Made in USA”, που φιλοξενεί η Στέγη από τις 13 έως τις 29 Νοεμβρίου. Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ, που φιλοδοξεί να μας συστήσει αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της σύγχρονης πειραματικής δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών. “Κρατάμε την ανάσα μας για τις επόμενες ώρες” είπαν χαρακτηριστικά, η Αμπιγκέιλ Μπράουντ και ο Μάικλ Σίλβερστοουν, “γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να φύγει. Έχει δημιουργήσει μία φωνή που θα υπάρχει, θα ακούγεται και με τον τρόπο του έχει δώσει την “άδεια” και σε άλλους να εκφράζονται όπως ο ίδιος και αυτό είναι τρομακτικό!”.

Ζευγάρι στη ζωή και στο θέατρο, οι σκηνοθέτες και δραματουργοί της ομάδας “600 HIGHWAYMEN” εγκαινιάζουν το φεστιβάλ με το “The Record”. Μια παράσταση-ύμνο στο ζωντανό θέατρο, την ιερότητα της στιγμής και τη σημασία της κοινότητας, η οποία αναρωτιέται “τί μπορεί να συμβεί αν γεμίσεις ένα δωμάτιο με αγνώστους;”. Για τις ανάγκες της, οι δύο καλλιτέχνες καλούν 47 Αθηναίους, οι οποίοι δεν είναι ηθοποιοί και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, να βρεθούν επί σκηνής για 61 λεπτά. Συνοδεία ζωντανής μουσικής, οι συμμετέχοντες γίνονται “περφόρμερ για μια βραδιά”.

Αυτή είναι η πρώτη από τις 11 συνολικά παραστάσεις που θα δούμε στο πλαίσιο του “Made in USA”, από 10 καλλιτέχνες και ομάδες μέσα από τον χώρο του θεάτρου, του χορού και της περφόρμανς. Οι καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν δουλειά τους, χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, προσεγγίζουν τα κλασικά κείμενα με πρωτότυπο τρόπο ή εμπλέκουν στη σκηνική πράξη θεατές, ενώ ερευνούν, μεταξύ άλλων, θέματα ταυτότητας, φύλου και διακρίσεων. “Το φεστιβάλ αρθρώνεται γύρω από καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τη σύγχρονη αμερικανική τέχνη, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα. Ριζοσπαστικά πειράματα με έργα ρεπερτορίου, εξερευνήσεις της ποπ κουλτούρας, αντισυμβατικές προσεγγίσεις των μεταμοντέρνων της Judson Church, εναλλακτικές χρήσεις των νέων τεχνολογιών, αλλά και συμμετοχικές τεχνικές που φέρνουν στη σκηνή ερμηνευτές και θεατές, είναι ορισμένες από τις κύριες θεματικές αυτής της δυναμικής πλατφόρμας. Ταυτόχρονα, ένα παράλληλο πρόγραμμα δημόσιων διαλόγων, εργαστηρίων, masterclasses και συζητήσεων με τους καλλιτέχνες θα διερευνήσει τη ζωτικότητα, τις προκλήσεις και τις αντιγνωμίες αυτής της “νέας” πρωτοπορίας, σε μια ιστορική στιγμή οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αναταράξεων, τόσο σε αμερικανικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο” εξήγησε η Κάτια Αρφαρά, καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου και Χορού της Στέγης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η απίστευτη ιστορία του ιερωμένου, που έδιωξε τον Φίλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: WSJ: Η Κομισιόν σκέφτεται να βάλει στον πάγο τον διάλογο με την Τουρκία