• What's happening

    Η Κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει αρκετά τον τουριστικό κλάδο


    Την έλλειψη απευθείας πτήσεων και την αδύναμη τοποθέτηση της χώρας στον χάρτη προσφοράς νέων μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, επισήμανε ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρίας συμβούλων HVS στην Ελλάδα, Θέμης Τράκας, ως πλήγματα για τον ελληνικό τουρισμό σε δηλώσεις του στο Hotel News Now.

    Σύμφωνα με την έκθεση Οκτωβρίου της HVS για την Ελλάδα, οι πρώτες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι το 2016 θα κλείσει με 25 εκατ. ξένες τουριστικές αφίξεις στη χώρα, εκτός κρουαζιέρας, και με 15 δισ. ευρώ τουριστικών εισπράξεων.

    Η έλλειψη κατάλληλων υποδομών αποτελεί εμπόδιο αναπτυξης, όμως το Δεκέμβριο του 2015, όπως είπε ο κ. Τράκας, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων τα οποία αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό των επιβατών σε 52 εκατ. μέχρι το τέλος της συμφωνίας αξιοποίησης, δηλαδή μετά από 40 χρόνια.

    Την ίδια ώρα, τα ελληνικά ξενοδοχεία συνεχίζουν τον αγώνα τους, με κάποιες αγορές να σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις από άλλες.

    Η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει αρκετά τον τουριστικό κλάδο, παρότι είναι ο πρώτος όσον αφορά τον αριθμό εργαζομένων και τη συμβολή στο ΑΕΠ, διαμαρτύρεται η κ. Κατερίνα Σαντίκου, διευθύντρια επιχειρήσεων της ελληνικής αλυσίδας ξενοδοχείων Santikos Collection με 4 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 3 είναι παραθαλάσσια resort.

    Ενώ τα δημοσιεύματα και οι προσφυγικές ροές από και στην Τουρκία έχουν επηρεάσει τις ελληνικές επιχειρήσεις, η Ελλάδα έχει επωφεληθεί από τη μείωση της ταξιδιωτικής ζήτησης σε άλλες αγορές τις Μεσογείου όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος, εξήγησε η κ. Σαντίκου. Όπως είπε, η τελευταία 2ετία ήταν καλή με επισκέπτες από το Ην. Βασίλειο και τη Γερμανία να παρουσιάζουν σταθερότητα ενώ από τη Ρωσία, παραδοσιακή αλλά ασταθή αγορά, υπήρξαν περισσότεροι τουρίστες όταν η χώρα τους διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία.

    Πρόσθεσε δε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ήταν πιο ανταγωνιστικός αν δεν είχε επιβαρυνθεί με φορολογία 29%, τονίζοντας οτι τα δυτικά παράλια της Τουρκίας έχουν μηδενικό φόρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός ελέγχου το λιμάνι του Ηρακλείου: Αγρότες απαντούν με φωτοβολίδες και καπνογόνα σε απεργούς ναυτικούς. «Θύμα» ο λιμενάρχης (video)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Αιφνιδιάζει με νέο πρόγραμμα εθελούσιας που ήδη ξεκίνησε. Ποιοι είναι οι όροι



    ΣΧΟΛΙΑ