Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Με αυτό το έξυπνο κόλπο, η Coca-Cola αύξησε τα κέρδη της. Δείτε το

Coke Zero? Για την εταιρία είναι περισσότερο Coke Hero, τουλάχιστον όσον αφορά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου: Η Coca Cola ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street το περασμένο τρίμηνο, συγκεντρώνοντας έσοδα 10,6 δισ. δολ.

Η ειρωνία είναι πως αυτή η υπεραπόδοση του προϊόντος ήταν κατά κάποιο τρόπο αποτέλεσμα του πολέμου που γίνεται εναντίον της ζάχαρης. Τα ροφήματα που προορίζονται στους αθλητές -και θεωρούνται πιο υγιεινά από τα κλασικά αναψυκτικά, ακόμη κι αν περιέχουν ζάχαρη- όπως και το νερό, συνέβαλαν στην άνοδο των πωλήσεων της εταιρίας κατά 3%.

Και η Coca-Cola συνεχίζει να επωφελείται χάρη σε μία έξυπνη στρατηγική που εισήχθη το 2007 στο πρόγραμμά της και απευθύνεται στους πελάτες που ενδιαφέρονται για την υγεία τους: τη δημιουργία των mini cans. Πράγματι, μία μικρότερη συσκευασία σημαίνει πως η εταιρία επωφελείται οικονομικά από την πώληση της κάθε κονσέρβας.

Το τέχνασμα της Coca-Cola λειτουργεί επειδή συμβαίνει το εξής: ο πελάτης θα πληρώσει περισσότερα για μικρότερη ποσότητα. Τα τελευταία χρόνια και ενώ ο κόσμος πολεμά συνεχώς τη ζάχαρη είτε σταματώντας την κατανάλωσή της είτε βρίσκοντας υποκατάστατα, η εταιρία δεν προσπαθεί να πείσει τον πελάτη να αγοράσει τεράστια μπουκάλια αναψυκτικού. Αντίθετα δίνει στον κόσμο την ευκαιρία να αγοράσει “αξιολάτρευτα” μικροσκοπικά κονσερβάκια και μικρά γυάλινα μπουκάλια.

Ένας πιθανός λόγος που αυτό το σχέδιο αποδίδει καρπούς;

Σύμφωνα με μία μελέτη, η μικρότερη συσκευασία προκαλεί τους ανθρώπους να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσότητα αναψυκτικού απ’ ότι θα έκαναν σε άλλη περίπτωση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι συσκευασίες ήταν μικρότερες, οι πελάτες αγόραζαν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα συγκριτικά με το ένα ή δύο μεγάλα μπουκάλια που θα αγόραζαν υπό άλλες συνθήκες.

Αν λοιπόν εξακολουθείτε να αγοράζετε με το κιλό τα αναψυκτικά και δεν σκέφτεστε και τόσο την υγεία σας… σκεφτείτε τουλάχιστοντο πορτοφόλι σας.

Διαβάστε ακόμη: Η Disney ανακοίνωσε όλες τις κινήσεις της μέχρι το 2019! Δείτε ποιες είναι οι νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Διαβάστε επίσης: Πέντε υπέροχες μικρές αποδράσεις στο βουνό

Μη χάσετε: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ