Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Εντυπωσιακό comeback την Πέμπτη – Αρνητικός μήνας ο Μάρτιος, πώς έκλεισε το πρώτο τρίμηνο

Wall Street Dow Jones

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν ισχυρά κέρδη μετά από ένα διήμερο πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές. Αντίθετα ο κλάδος της τεχνολογίας ήταν ο πρωταγωνιστής της σημερινής ανόδου.

Την Παρασκευή τα χρηματιστήρια της Wall Street θα παραμείνουν κλειστά λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Στα πολιτικά, ξεχώρισε η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ πως σύντομα οι ΗΠΑ θα υποχωρήσουν από τη Συρία αλλά και η απόφαση της Μόσχας να απελάσει 60 διπλωμάτες από τη Ρωσία. Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η τελική συμφωνία για την απαλλαγή της Νότιας Κορέας από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και η νέα εμπορική συμφωνία των δύο χωρών μπορεί να καθυστερήσει λίγο.

Ο Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη στις 24.143,18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 294,76 μονάδων (+1,24%). Για το πρώτο τρίμηνο του έτος ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 2,3%. Για τον μήνα Μάρτιο, υποχώρησε κατά 3,5%.

Ο S&P 500 έκλεισε σήμερα στις 2.641,53 μονάδες με άνοδο 1,40%. Για το πρώτο τρίμηνο του έτους ο S&P έκλεισε με απώλειες 1,2%. Για τον Μάρτιο υποχώρησε στο 2,7%.

Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 7.063,44 μονάδες, με άνοδο 114,22 μονάδων (+1,64%) Για το πρώτο τρίμηνο του έτους o Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,3%. Για τον Μάρτιο, πάντως, σημείωσε απώλειες 2,9%.