Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Uncategorized

TED+ Elora Hardy : Μαγευτικά σπίτια φτιαγμένα από… μπαμπού (video)

Η Elora Hardy είναι η διευθύντρια του δημιουργικού τμήματος του Ibuku, όπου είναι μια ομάδα από σχεδιαστές και κατασκευαστές σπιτιών οι οποίοι συνεργάζονται με τοπικούς ταλαντούχους τεχνίτες και νέους ηλικιακά και χρησιμοποιούν ως κύριο υλικό τους το μπαμπού. Η ίδια έχει μεγαλώσει στο Bali με τους δυο καλλιτέχνες γονείς της, και με την δημιουργικότητά της είχε καταφέρει να κάνει σχέδια για έναν από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας της Νέας Υόρκης.

Στο video παρακάτω θα δείτε τα εντυπωσιακά σπίτια από μπαμπού που χτίστηκαν από την Hardy και την ομάδα της στο Bali.Δεν έχετε δει ξανά τέτοια σπίτια, γιατί ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και επειδή το ίδιο το μπαμπού είναι τόσο αινιγματικό. Δεν υπάρχουν δύο ίδια μπαμπού έτσι κάθε σπίτι, γέφυρα και το μπάνιο είναι εξαιρετικά μοναδική. Σε αυτή τη πανέμορφή και καθηλωτική ομιλία της στο TED η Hardy μοιράζεται τις δυνατότητες του μπαμπού, καθώς το θεωρεί μια βιώσιμη πηγή και μια σπίθα για τη φαντασία.

“Πρέπει να επινοήσουμε τους δικούς μας κανόνες” λέει η Elora Hardy.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/ted-nicholas-negroponte-i-pente-provlepsis-tou-apo-to-1984-video/46441

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/ted-sebastian-thrun-amaxi-choris-odigo-tis-google-video/46443

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/tedjuan-enriquez-to-neo-idos-anthropou-video/46408