• Uncategorized

    Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κουρσκ, μετά την εισβολή των Ουκρανικών δυνάμεων

    • NewsRoom
    Καταστροφές σε κτήρια μετά την επίθεση των Ουκρανών στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

    Καταστροφές σε κτήρια μετά την επίθεση των Ουκρανών στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ


    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο προσωρινός κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ, μέσω της εφαρμογής Telegram.

    Στην περιοχή αυτή, στη νότια Ρωσία, διείσδυσαν την Τρίτη δυνάμεις του ουκρανικού στρατού.

    «Η επιχειρησιακή κατάσταση παραμένει δύσκολη στις μεθοριακές ζώνες. Για να περιορίσουμε τις συνέπειες της εισβολής των εχθρικών δυνάμεων αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο Σμιρνόφ.

    Ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γκεράσιμοφ, δήλωσε  νωρίτερα σήμερα πως “‘έως 1.000” Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επιδρομή που έγινε χθες στην περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία.

    “Η πρoώθηση του εχθρού εις βάθος στο [ρωσικό] έδαφος ανακόπηκε από πλήγματα της αεροπορίας και του πυροβολικού”, διαβεβαίωσε ο Γκεράσιμοφ τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης που αναμεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση. Ο Γκεράσιμοφ είπε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να “καταστρέφουν τον εχθρό” σε περιοχές κοντά στη μεθόριο.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η ουκρανική επιδρομή στο Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση και το ρωσικό ΥΠΕ χαρακτήρισε την επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ άλλη μια «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον αμάχων.

    Την ίδια ώρα, η  Ουκρανία διέταξε την Τετάρτη την απομάκρυνση περίπου 6.000 ανθρώπων από ουκρανικές παραμεθόριες περιοχές που βρίσκονται κοντά στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, μετά την επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων εκεί, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σούμι.

    «Η εντολή που μόλις υπέγραψα προβλέπει την υποχρεωτική απομάκρυνση ανθρώπων από 23 τοποθεσίες» στην επαρχία Σούμι, δήλωσε ο κυβερνήτης Βολοντίμιρ Αρτιούχ.

    «Υπάρχουν περίπου 6.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 425 παιδιών», στις τοποθεσίες αυτές είπε.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Κατεπείγουσα έκκληση στους 3.000 Γερμανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα

    Αυστρία: 19χρονος τζιχαντιστής σχεδίαζε μακελειό σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

    Γερμανία: Κατεπείγουσα έκκληση στους 3.000 Γερμανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ