Στα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με δύο παρεμβάσεις του στη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο του Προσυνεδρίου του κόμματος.

Η πρώτη παρέμβαση αφορούσε τη φροντίδα της κυβέρνησης για τη Δυτική Θεσσαλονίκη και ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:

1

«Το βλέμμα της Κυβέρνησης είναι στραμμένο στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, με μια ειδική φροντίδα, αγαπητέ μου Δήμαρχε, για τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Βλέπω δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης σήμερα μαζί μας, θέλω να τους ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για τη εξαιρετική συνεργασία την οποία έχουμε».

«Να ευχαριστήσω τον Απόστολο, διότι το έργο αυτό είναι τόσο σημαντικό συνολικά για τη Δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο για το Δήμο Παύλου Μελά. Δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πράξη εάν δεν πετυχαίναμε αυτό το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, δεύτερου βαθμού και κεντρικής Κυβέρνησης», ανέφερε.

«Και να διαβεβαιώσω τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης στους οποίους κατοικεί ο νεότερος πληθυσμός της χώρας, ότι η αναπτυξιακή μας πολιτική πρωτίστως στρέφεται σήμερα στους νέους μας. Και γι’ αυτό και δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα έχουμε και άλλες ενδιαφέρουσες εξαγγελίες, αλλά δεν μιλάμε ποτέ αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι μπορούμε να ωριμάσουμε και να υλοποιήσουμε τα έργα για τα οποία δεσμευόμαστε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε: «Και να ξέρεις, Δήμαρχε, ότι θα παρακολουθώ προσωπικά την εξέλιξη αυτού του έργου, ώστε να φτιάξουμε ένα πάρκο το οποίο όχι απλά θα το χαρεί όλη η Θεσσαλονίκη, το οποίο όμως ταυτόχρονα θα είναι βιώσιμο, οικονομικά αυτοτελές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το χαιρόμαστε, όπως θα το παραδώσουμε για πολλές δεκαετίες».

«Διότι ο σκοπός δεν είναι μόνο να φτιάχνουμε έργα τα οποία είναι ωραία τη στιγμή που τα παραδίδουμε, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα και τους πόρους εκείνους οι οποίοι θα επιτρέψουν στο Δήμο να το συντηρεί, να το αναβαθμίζει και στη συνέχεια να το βελτιώνει», είπε.

«Και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδος, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε», τόνισε.

Η δεύτερη αφορούσε το έργο ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ για την οποία σημείωσε:

«Aποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην ανάπλαση και από την πρώτη στιγμή, όταν ήμουν απλώς βουλευτής και ασχολιόμουν λίγο με τα θέματα της Θεσσαλονίκης, παρακολουθούσα τις κουβέντες για ενδεχόμενη μετεγκατάσταση της Έκθεσης σε κάποιον άλλο χώρο και αναρωτιόμουν έχοντας επισκεφθεί πολλά Συνέδρια, όπως φαντάζομαι πολλοί από σας, αλλά αυτό το οποίο τελικά θέλουν σήμερα οι εκθέτες, οι σύνεδροι, είναι να πάνε σε έναν κλειστό χώρο έξω από την πόλη όπου φτιάχνουμε ξενοδοχεία, εστιατόρια ή αν θέλουν να είναι μέσα στην πόλη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα του χώρου δεν το έχουν πολλές πόλεις σήμερα» είπε και πρόσθεσε:

«Άρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν πόλο οικονομικής εκθεσιακής επιχειρηματικής δραστηριότητας όλο το χρόνο μαζί με ένα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Και δεν χρειάζεται να πάμε να δημιουργήσουμε καινούργιες υποδομές ξενοδοχείων, θα τα λύσει αυτά η ίδια η πόλη, θα δουλέψει όλη η πόλη, δηλαδή, από αυτήν την επένδυση και θα μπορέσει η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει και ένα καινούργιο τοπόσημο, διότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός πραγματικά ήταν ένας πολύ δημιουργικός διαγωνισμός ο οποίος κατέληξε σε μία πολύ όμορφη πρόταση η οποία τελικά εγκρίθηκε από το συμβούλιο».

«Όπως, λοιπόν, η Έκθεση ήταν τοπόσημο με τον Πύργο τις προηγούμενες δεκαετίες, έτσι θα ξαναγίνει, Δήμαρχε μου, τοπόσημο για την πόλη και χαίρομαι πραγματικά που όλοι οι φορείς και η Περιφέρεια και ο Δήμος κατάλαβαν ότι τελικά αυτή ήταν η σωστή επιλογή να μείνει η Έκθεση εδώ και να γίνει η ανάπλαση in situ, όπως την περιέγραψες», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και δικτύων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ – HELEXPO A.E. Κυριάκος Ποζρικίδης και τον συντονισμό έκανε η Έλενα Σώκου.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Κυβερνητικό σχέδιο για την ανανέωση των δεσμών του Μητσοτάκη με το κοινωνικό κέντρο – Η «αποστολή» κι ο ρόλος του Συνεδρίου της ΝΔ