Η απόφαση του Πρωθυπουργού να ξηλωθεί η αστυνομική Διεύθυνση Χανίων , ήρθε μετά τις πληροφορίες για τους χειρισμούς των αστυνομικών στην υπόθεση με το τροχαίο στη Σούδα, όπου έχασε τη ζωή του  ο 22χρονος, Παναγιώτης.

Υπενθυμίζεται οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον 45χρονο παρά το γεγονός πως βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ με αποτέλεσμα, λόγο μετά να εμπλακεί σε τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Παναγιώτης.

1

Οι αντικαταστάτες, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι από την Αθήνα.

Για την ευθύνη των αστυνομικών στο συγκεκριμένο τροχαίο είχε μιλήσει χθες και ο υπουργός Προοστασίας του Πολίτη.

«Δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, οι άνθρωποι έπρεπε να κάνουν καλά τη δουλειά τους, να κάνουν σύλληψη, να επικοινωνήσουν με τον εισαγγελέα με 1,3 μέτρηση στο αλκοτέστ. Το γιατί έγινε, για να μη δημιουργούμε θεωρίες, εδώ είναι καθαρό είναι ότι ο νόμος δεν εφαρμόστηκε» είχε δηλώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντς στον ΣΚΑΙ.
«Δώσαμε αγώνα τις προηγούμενες δύο ημέρες όλο αυτό να μεταφερθεί στη δικαιοσύνη για να κάνει τη δουλειά της. Υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις και συνήθειες σε τοπικές κοινωνίες και υπηρεσίες που είναι αδικαιολόγητες. Στους αστυνομικούς που εμπλέκονται θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες κυρώσεις μέσα από τις διαδικασίες τις διοικητικές και της δικαιοσύνης» είχε τονίσει.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Παναγιώτη

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να έχει συλληφθεί ο άνθρωπος (οδηγός), διότι είχε διαπράξει δύο αυτόφωρα πλημμελήματα» είπε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος της οικογένειας του 22χρονου, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Έπρεπε να έχει συλληφθεί, να μπει στο κρατητήριο και από εκεί και πέρα ο αρμόδιος αξιωματικός υπηρεσίας θα επικοινωνούσε με τον εισαγγελέα της υπηρεσίας να πάρει εντολή τι θα τον κάνει», σημείωσε.

«Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι η εισαγγελέας που έχει επιληφθεί της υποθέσεως άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του οδηγού του αυτοκινήτου, μια βαρύτατη κατηγορία, δεν άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των αστυνομικών, διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Να ερευνηθεί αν πράγματι υπήρχαν εντολές, τι έχει συμβεί στην προκειμένη περίπτωση και αφού τελειώσει η προκαταρκτική, παράλληλα διενεργείται και ΕΔΕ, από το συμπέρασμα των δύο αυτών δικονομικών ενεργειών θα αποφασίσει», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

«Εφόσον αποδειχτεί ότι υπάρχει παρανομία, ασφαλώς δεν πρόκειται να χαριστεί η οικογένεια σε κανέναν. Έχασαν το παιδί τους, είναι σε τραγική κατάσταση, η εντολή είναι όποιος ευθύνεται να υποστεί τις συνέπειες του νόμου», συμπλήρωσε.

«Η εντολή η οποία έχω εγώ από τους πελάτες μου, και σε κάθε περίπτωση θα το έκανα, είναι όποιος ευθύνεται και επ’ ελάχιστο, να βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου», είπε κλείνοντας ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Τα γεγονότα πριν από το δυστύχημα

Στις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής ο 45χρονος οδηγός εντοπίζεται σε έλεγχο της Τροχαίας (3 αστυνομικοί στο μπλόκο) με ποσοστό 1,3. Πολύ πάνω δηλαδή από το 0,6. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ακόμη τρία άτομα (δυο άντρες μια γυναικά). Επίσης διαπιστώνεται πως του έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα τρεις μήνες πριν σε άλλο έλεγχο για αλκοτέστ στον ΒΟΑΚ.

Καθώς όμως οι αστυνομικοί έχουν στο μυαλό τους ότι η Εισαγγελία Χανίων έχει δώσει εντολή στην ΕΛΑΣ στα αλκοτέστ να μην ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία αλλά να γίνονται τακτικές μηνύσεις – κάτι που η εισαγγελία διέψευσε με επόμενη ανακοίνωσή της – δεν συλλαβάνουν τον 45χρονο, αν και ήταν υπότροπος και ήδη χωρίς δίπλωμα.