Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Uncategorized

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στις ασιατικές αγορές

απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα

Με απώλειες που ξεπερνούν το 2% κινούνται οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία, αποτέλεσμα ενός «κοκτέιλ» παραγόντων.

Η διπλωματική απομόνωση της Σαουδικής Αραβίας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, η απροθυμία της Ρώμης να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Βρυξελλών καθώς και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, βάρυναν το επενδυτικό κλίμα.

Μετά από δύο συνεδριάσεις ισχυρών κερδών, οι κινεζικές μετοχές επέστρεψαν στον κόκκινο με το δείκτη Shanghai να υποχωρεί 2,5% στις 09.19 ώρα Ελλάδος, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφοντας απώλειες άνω του 3%.

Το γουάν κινείται με οριακές μεταβολές κοντά στα χαμηλά επίπεδα 21 μηνών, 6,9445 ανά δολάριο, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση της Κίνας, ώστε να αντισταθμιστούν οι πιέσεις που δέχεται η οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια των κινεζικών αρχών να τονώσουν την οικονομία, μεταφράζεται ως μία προσπάθεια ενάντια στην επιβράδυνση της οικονομίας λόγω εξωτερικών παραγόντων» ανέφεραν στο Reuters, αναλυτές της DBS στη Σιγκαπούρη.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei δέχτηκε ισχυρές ρευστοποιήσεις, οδηγώντας τον 2,7% χαμηλότερα στις 22.005 μονάδες. O Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 2,61% χαμηλότερα.

O Sensex στην Ινδία κινείται 0,43% χαμηλότερα και ο IDX στην Ινδονησία υποχωρεί 0,5%.

Στην Αυστραλία, ο ASX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 1,05% στις 5.843,10 μονάδες.