Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Uncategorized

Ισχυρές απώλειες στο Τόκιο λόγω γιεν, πιο περιορισμένες στη Σανγκάη

Με απώλειες κοντά στο 4% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Nikkei στο Τόκιο καθώς εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια απομακρύνθηκαν από τις παγκόσμιες αγορές στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου χτες στη Wall Street. Η πτώση στη Wall Street χτες ήταν η μεγαλύτερη από το 2011, ενώ οι δείκτες  S&P 500 και Dow Jones διέγραψαν όλα τα κέρδη που είχαν από την αρχή του έτους ενώ ο  Nasdaq βρίσκεται πλέον σε περιοχή διόρθωσης.

Το ισχυρό sell-off αποδίδεται σε πολλούς παράγοντες όπως στις ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω επιβράδυνσης της Κίνας, τα αναιμικά εταιρικά αποτελέσματα, την διαμάχη Ιταλίας Βρυξελλών για  τον ιταλικό προϋπολογισμό, την διπλωματική αναταραχή Σ. Αραβίας και Δύσης, όπως και ο φόβος μίας πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Στην Ιαπωνία, η ενδυνάμωση του γιεν ως ασφαλές καταφύγιο όταν κλυδωνίζονται οι παγκόσμιες αγορές, βάραινε ακόμα περισσότερο το επενδυτικό κλίμα.Η πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών στο Τόκιο, είναι εξαγωγικές και καθώς ανατιμάται το ιαπωνικό νόμισμα, γίνονται λιγότερο ανταγωνιστικές.

Ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες της τάξης του 3,86% στις 21.238.50 μονάδες. Το γιεν ενισχυόταν και έναντι του δολαρίου στα 112.08 γιεν.

Στην Κίνα, οι ρευστοποιήσεις είναι πιο περιορισμένες, με το δείκτη Shanghai Composite να υποχωρεί στις 09.18 ώρα Ελλάδος, -0,65% ενώ ο Ηang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποκύπτει 1,73%.

Στην Ινδία, o Sensex χάνει 0,95%, ο iDX στην Ινδονησία κινείται με οριακές μεταβολές ενώ ο Kospi στη Ν.Κορέα υποχωρεί 1,97%, λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης.

Ισχυρές απώλειες και στην Αυστραλία με τον ASX να κλείνει 2,83% χαμηλότερα.