Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Uncategorized

Ιράν: Οι φρουροί της επανάστασης απειλούν με επίθεση στις εγκαταστάσεις ενέργειας αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί

Το Ιράν θα στοχεύσει τις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου εάν το Ισραήλ του επιτεθεί, αναφέρει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN, επικαλούμενο τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί.

«Εάν οι κατακτητές κάνουν ένα τέτοιο λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις ενεργειακές πηγές τους, τις εγκαταστάσεις τους και όλα τα διυλιστήρια και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου», δήλωσε ο Φανταβί.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσί δήλωσε από τη Βηρυτό, την οποία επισκέπτεται σήμερα, ότι η Τεχεράνη θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο υπό τον όρο ότι θα περιλαμβάνουν επίσης εκεχειρία και στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ιρανός υπουργός είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με διάφορες χώρες σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός «διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Λιβάνου», προσθέτοντας ότι το Ιράν «θα απαντήσει αναλόγως σε οποιαδήποτε επιθετική πράξη του Ισραήλ», υποσχόμενος υποστήριξη στους «φίλους» της Τεχεράνης.

«Να είστε βέβαιοι ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι και θα είναι σταθερά στο πλευρό των φίλων στο Λίβανο», είπε ο Αρακτσί στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Τσιάρας: Στόχος μας είναι ο ΕΦΕΤ να γίνει περισσότερο λειτουργικός

Ταμπου: Μαύρη επέτειος στοιχειώνει τους αδερφούς Καρτάλη

Στέφανος Κασσελάκης: Αυτοψία στις περιοχές του Ξυλόκαστρου που πλήγηκαν από την πυρκαγιά