Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Uncategorized

Η Bayer «ρίχνει» τον DAX. Κατρακύλα 10% για τη μετοχή

Απώλειες που ξεπερνούν το 10% καταγράφει η μετοχή της Bayer, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ ο δείκτης Dax υποχωρεί 1,82% στις 15.50 ώρα Ελλάδος.

Τον Αύγουστο,  επιτροπή διαπίστωσε ότι τα φυτοφάρμακα με βάση το glyphosate της Monsanto-Roundup, είχαν προκαλέσει καρκίνο στο Dewayne Johnson, σχολικού κηπουρού που χρησιμοποίησε τακτικά την ουσία.

Ο ενάγων ζητούσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμώντας ότι τα προϊόντα αυτά του προκάλεσαν καρκίνο και πως η Monsanto είχε εσκεμμένα αποκρύψει την επικινδυνότητά τους.

Η εταιρεία καταδικάσθηκε να καταβάλει 250 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση καθώς και 39,2 εκατομμύρια δολάρια σε αντισταθμιστικούς τόκους.

Η δικαστής Suzanne Bolanos τη Δευτέρα δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμη να μειώσει τις ποινικές αποζημιώσεις που οφείλονται στον Johnson, από 250 εκατομμύρια δολάρια σε 39 εκατομμύρια, αν οι δικηγόροι του συμφώνησαν.

Αν οι δικηγόροι δεχτούν τη μείωση, μέχρι την 7η Δεκεμβρίου, δεν θα χρειαστεί να γίνει νέα δίκη. Ωστόσο, οι μετοχές της Bayer καταγράφουν νέες πιέσεις καθώς οι επενδυτές εκτιμούσαν ότι η δικαστής θα μείωνε τις ποινικές αποζημιώσεις ή θα διέταζε νέα δίκη.