• Uncategorized

    Το τεστ που υπολογίζει πότε θα πεθάνουμε – Πώς θα πάρετε παράταση

    ρολόι


    Βασισμένοι στην επιστήμη της Στατιστικής, στατιστικολόγοι και επιστήμονες δεδομένων από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια επινόησαν ένα τεστ, με συνολικά 14 ερωτήσεις, το οποίο μπορεί να υπολογίσει μέχρι ποια ηλικία θα ζήσουμε.

    Τα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από 500.000 δείγματα, σε βάθος δεκαετίας και πλέον, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και την Αμερικανική Ένωση Συνταξιούχων.

    Εκτός από τις αναμενόμενες, το τεστ περιλαμβάνει και ερωτήσεις σχετικά με κατά τα φαινόμενα «άσχετους» παράγοντες, όπως το εισόδημα, η εκπαίδευση και η προσωπική κατάσταση, οι οποίοι, ωστόσο, επηρεάζουν το προσδόκιμο της ζωής μας, ενώ επιπλέον αποτελούν παράγοντες που μπορούν να τροποποιηθούν έτσι ώστε να κερδίσουμε χρόνια. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που οι επιστήμονες δημιούργησαν το τεστ.

    «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να αλλάξουν τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής τους», αναφέρει ο Lyle Ungar, καθηγητής Πληροφορικής και Υπολογιστών και συμπληρώνει: «Μην καπνίζετε. Φοράτε ζώνη ασφαλείας και κράνος. Το κυριότερο που μπορούν να κάνουν όλοι; Να ασκούνται. Κάθε ώρα άσκησης προσθέτει περίπου δύο ώρες στο προσδόκιμο ζωής σας».

    Αν θέλετε να εξασφαλίσετε άλλη μια πενταετία στον πλανήτη, ο Ungar συμβουλεύει να ερωτευτείτε: «Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι και έχουν μια καλή σχέση, ζουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια περισσότερο».

    Κάντε το τεστ εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιστήμονες αποκαλύπτουν: Τα τατουάζ δεν «ρίχνουν» τις γυναίκες

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναισθηματικό hangover: Επιστήμονες το «διάβασαν» στον εγκέφαλο και μέτρησαν τη διάρκειά του



    ΣΧΟΛΙΑ