Διμερείς επαφές με Υπουργούς της ουκρανικής κυβέρνησης και επίκεντρο την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και τη διμερή οικονομική συνεργασία είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στο Κίεβο.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο Κίεβο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Χατζηβασιλείου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Στρατιωτών, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

1

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας Oleh Nemchinov, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Olexandr Mischenko, την Υφυπουργό αρμόδια για την Ανοικοδόμηση Aliona Shkrum, τον Υφυπουργό Οικονομίας Andrii Teliupa και τον Υφυπουργό Ενέργειας Roman Andarak.

Στις επαφές του, ο κ. Χατζηβασιλείου εστίασε στην ετοιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και έδωσε έμφαση στη διμερή συνεργασία και τις επενδυτικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, είχε συζητήσεις με Ουκρανούς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους από think tanks στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο, παρουσία του Πρέσβη Αλέξανδρου Δημητρακόπουλου.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Επισκέπτομαι το Κίεβο, σε μία περίοδο όπου προτεραιότητα αποτελεί η εκεχειρία. Συζήτησα με Υπουργούς της ουκρανικής κυβέρνησης για την ανοικοδόμηση της χώρας, τις επενδύσεις σε υποδομές ενέργειας και την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ουκρανίας.

Η ειρήνευση και η ταχύτερη ανοικοδόμηση της χώρας είναι αναγκαία, για να μπει τέλος στον εφιάλτη που ζουν καθημερινά οι πολίτες της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους ζουν και χιλιάδες Έλληνες ομογενείς. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους».

 

Διαβάστε επίσης 

Φλωρίδης: Τέλος στην χρονική παραγραφή των υπουργικών αδικημάτων με νέο εφαρμοστικό νόμο

Ακαθάριστα οικόπεδα: Έως τις 30 Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα – Μέχρι και 54.000 ευρώ τα πρόστιμα

Κακλαμάνης: Γιατί δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα Σπίρτζη να ερευνηθεί για την σύμβαση 717