• Business

    To ενεργειακό “θαύμα” του Βill Gates που θα σώσει τον κόσμο

    • NewsRoom


    Για νέο “θαύμα¨ μιλάει ο σπουδαίος Bill Gates που θα πραγματοποιηθεί στον τομέα της “καθαρής” ενέργειας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tech Insider, ο κύριος Gates φαίνεται να περιμένει καινούργια ενεργειακή ανακάλυψη μέσα στα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, χρησιμοποιώντας μια ενέργεια που θα συμβάλει θετικά στην κλιματική αλλαγή.  Ο ίδιος φαίνεται να θεωρεί πως εάν τα νέα μυαλά του κόσμου ασχοληθούν με την εύρεση νέων πηγών ενέργειας, ο πλανήτης μας θα σωθεί. Ο διάσημος επικεφαλής του ιδρύματος Bill and Melinda Gates, μίλησε εκτός των άλλων και για τον τρόπο που μπορεί να πραγματοποιηθεί μια ανάλογη ανακάλυψη αλλά και για την συμβολή των μεγάλων δισεκατομμυριούχων στην προσπάθεια αυτή.

    Πιο συγκεκριμένα κατά τον ίδιο, οι νέες πηγές ενέργειας θα πρέπει να είναι “καθαρές”, αξιόπιστες αλλά και οικονομικά προσβάσιμες. Το πρόβλημα με τις υπάρχουσες ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, όπως της ηλιακής και της αιολικής, εξακολουθεί να υπάρχει στις αναπτυσσόμενες χώρες οι οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα τεράστια οικονομικά ποσά που απαιτούν ειδικές τους εγκαταστάσεις.
    Ο ίδιος ακόμη τόνισε ότι όταν μιλάει για θαύμα, εννοεί πως θα είναι κάτι αντίστοιχο με την “ανακάλυψη” των κινητών ή των υπολογιστών, που την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.
    Επίσης επισημαίνει ότι, εάν οι επιστήμονες στοχεύσουν προς μια σωστή κατεύθυνση και έχοντας και την βοήθεια της χρηματοδότησης από τις κυβερνήσεις αλλά και από τους “έχοντες” για την σωστή έρευνα, μπορούμε να ευελπιστούμε στο μέλλον για σπουδαίες ανακαλύψεις τόσο στον χώρο της ενέργειας, όσο και στον χώρο της τεχνολογίας γενικότερα.
    Τέλος, ο ίδιος φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις σημαντικές αλλαγές που προβλέπει να έρχονται στα επόμενα χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ