ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Το Σαββατοκύριακο αποτελεί μία τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να δοκιμάσουμε νέες συνταγές στην κουζίνα
Ο Άκης Πετρετζίκης μάς προτείνει να ετοιμάσουμε λαχταριστό κορμό σοκολάτας, αξιοποιώντας το απόλυτο φρούτο της εποχής, το πορτοκάλι.
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
60 γρ. κακάο
340 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά, μέτρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα, από 3 πορτοκάλια
1/3 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
500 γρ. μπισκότα, βρόμης
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μία φόρμα για κέικ 28 εκ. βάζουμε μεμβράνη στον πάτο της και αφήνουμε στα πλαινά της φόρμας η μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψουμε στη συνέχεια τον κορμό μας.
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο.
Όταν λιώσει αποσύρουμε και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Αφήνουμε για 1 λεπτό και με ένα σύρμα χειρός ομογενοποιούμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κάρδαμο.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διεθνείς αγορές: Αναταραχή από τις προβλέψεις για αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το 2025
- Ντόναλντ Τραμπ: Διορίζει τον ιδιοκτήτη των Χιούστον Ρόκετς πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιταλία
- Καιρός: Με κρύο, βροχές και χιόνια τα Χριστούγεννα
- Θ. Καρποδίνη (ΕΟΠΥΥ): Οι έλεγχοι, οι βιοδείκτες και οι αλλαγές στη συνταγογράφηση