Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Wells Fargo: Έδειξε την πόρτα της εξόδου σε εργαζόμενους που προσποιούνταν ότι… δουλεύουν!

Charlie Scharf, CEO Wells Fargo

Charlie Scharf, CEO Wells Fargo (Πηγή: newsroom.wf.com)

Η Wells Fargo απέλυσε περισσότερους από δώδεκα υπαλλήλους τον περασμένο μήνα αφού διερεύνησε καταγγελίες ότι προσποιούνταν ότι δουλεύουν!

Τα στελέχη, που εργάζονταν στη μονάδα διαχείρισης περιουσίας και επενδύσεων της εταιρείας, «απολύθηκαν μετά από καταγγελίες που αφορούσαν την προσομοίωση δραστηριότητας πληκτρολογίου, η οποία δημιουργούσε την εντύπωση της ενεργού εργασίας», σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας (FINRA).

«Η Wells Fargo απασχολεί υπαλλήλους υψηλών προδιαγραφών και δεν ανέχεται ανήθικη συμπεριφορά», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι συσκευές και λογισμικά που μιμούνται την δραστηριότητα των εργαζομένων, μερικές φορές γνωστά ως “mouse movers” ή “mouse jigglers”, χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην τηλεργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid-19, ενώ οι εργαζόμενοι έφτασαν στο σημείο να ανταλλάσσουν συμβουλές για τη χρήση τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τέτοια gadgets πωλούνται στο διαδίκτυο για λιγότερο από 20 δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι σαφές από τις αποκαλύψεις της Finra, εάν οι υπάλληλοι που απέλυσε η Wells Fargo προσποιούνταν την ενεργό εργασία από το σπίτι.

Τι συνέβη μετά τη πανδημία

Ωστόσο, ο χρηματοοικονομικός κλάδος ήταν από τους πιο αυστηρούς, με τις διοικήσεις να καλούν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο καθώς η πανδημία εξασθενούσε, παρόλο που η Wells Fargo, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, περίμενε περισσότερο από τις ανταγωνίστριες JPMorgan Chase και Goldman Sachs Group.

Αρχικά, η τράπεζα ζήτησε από τους εργαζόμενούς της να επιστρέψουν στο γραφείο, εφαρμόζοντας ένα υβριδικό ευέλικτο μοντέλο στις αρχές του 2022.

Σήμερα, αναμένει τα περισσότερα στελέχη να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, ενώ τα ανώτερα στελέχη βρίσκονται στο γραφείο για τέσσερις ημέρες.

Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα βρίσκονται εκεί για πέντε ημέρες.

Ακόμη ένα σκάνδαλο

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, επεδίωξε να αναπτυχθεί στη διαχείριση περιουσίας υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Charlie Scharf και τον αναπληρωτή του, Barry Sommers, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία το 2020.

Εντούτοις, η μονάδα επλήγη ιδιαιτέρως από μια σειρά σκανδάλων που ξέσπασαν το 2016, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν χιλιάδες σύμβουλοι, παίρνοντας μαζί τους καλούς πελάτες.

Οι πρόσφατες απολύσεις θυμίζουν καταστάσεις από το 2018, όταν η τράπεζα ερεύνησε και τότε κάποιους υπαλλήλους στην επενδυτική της, για παραβιάσεις της πολιτικής της που αφορούσε τα έξοδα των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: 

Citi: Τα κέρδη θα ανεβάσουν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε νέα ρεκόρ το 2025

UBS: Έως την 1η Ιουλίου η συγχώνευση με την Credit Suisse

Julius Baer: Ενισχύει τη θέση της στο Ντουμπάι – Τραπεζίτες από UBS και JPMorgan «ποντάρουν» στους εύπορους Ινδούς