Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Η συμμαχία με την UniCredit, το μέρισμα και οι μεταρρυθμίσεις

Βασίλης Ψάλτης της Alpha Bank

Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank

«Έχουμε τώρα την ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χθες ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στρατηγική συνεργασία με την UniCredit, την οποία χαρακτήρισε «καταλύτη» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές αυτής της στρατηγικής σχέσης για την επόμενη μέρα της Alpha Bank.

«Πετύχαμε την πλήρη ιδιωτικοποίηση της τράπεζάς μας, και διασφαλίσαμε  την είσοδο στο μετοχολόγιό μας ενός από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, της UniCredit, ενός ξένου στρατηγικού επενδυτή που ανέδειξε την τράπεζά μας σε σηματωρό εξελίξεων για το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης και συνέχισε:

«Πρόκειται για μία ιστορική ευκαιρία για αλλαγή. Η συνεργασία με την UniCredit μάς παρέχει τη δυνατότητα να γίνουμε φορέας καινοτομίας στην ελληνική αγορά, να εκτεθούμε στον διεθνή ανταγωνισμό και να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών τραπεζικών εξελίξεων, ως μέλος ενός ευρύτατου πανευρωπαϊκού δικτύου. Και αυτή είναι μία ευκαιρία, που δεν θα επιτρέψω να περάσει ανεκμετάλλευτη».

Ο κ. Ψάλτης τόνισε ακόμα πως: Δεν θα κουραστούμε να προτρέπουμε τους πελάτες μας να βάλουν υψηλότερους στόχους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας, που θα χαρακτηρίζεται από καινοτομία, ενισχυμένους θεσμούς εταιρικής διακυβέρνησης και προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Δεν θα κουραστούμε, επίσης, να αναδεικνύουμε, ως επιτακτική την ανάγκη, η Πολιτεία να επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο, ως προϋπόθεση για μία οικονομία βιώσιμης μεγέθυνσης, που θα μοιράζει δίκαια τον πλούτο στα μέλη της».

Ο κ. Ψάλτης απευθύνθηκε στους μετόχους λέγοντας πως: «Σήμερα είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για τον Όμιλό μας, καθώς η γενική συνέλευση καλείται να εγκρίνει μετά από 16 χρόνια, διανομή μερίσματος ύψους €61 εκατ. και ισοδύναμου ποσού για την επαναγορά μετοχών, δηλαδή διανέμουμε συνολική αξία €122 εκατ. στους μετόχους μας»,

«Η πρόσφατη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο Moody’s ενισχύει την αισιοδοξία μου, αλλά και την αποφασιστικότητά μου, να επιμείνουμε στον δρόμο του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης της αποδοτικότητας της Alpha Bank, διασφαλίζοντας υψηλή επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και ισχυρότερη μερισματική απόδοση τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο κ. Ψάλτης.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ των άλλων πως είναι απαραίτητη η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, καθώς θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία. «Απαιτείται βελτίωση στην επιχειρηματική κουλτούρα και να εκλείψει η δαιμονοποίηση του κέρδους, για να έρθουν επενδυτές στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η επιστροφή στην κανονικότητα σηματοδοτείται και από το γεγονός ότι  οι ελληνικές  τράπεζες θα διανείμουν μέρισμα ξανά μετά από 16 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Alpha Bank: Εγκρίθηκε η διανομή €122 εκατ. για καταβολή μερίσματος και επαναγορά μετοχών

Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Προτρέπουμε τους πελάτες μας να βάζουν υψηλότερους στόχους

Βασίλης Ράπανος (Alpha Bank): Μεγάλη η σημασία της επένδυσης της Unicredit στην τράπεζα