• Τράπεζες

    UniCredit: Εξαγοράζει Vodeno και Aion έναντι €370 εκατ. – Ανεβάζει τον στόχο για τα έσοδα του 2024

    • Bloomberg
    Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της UniCredit

    Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος UniCredit


    Na εξαγοράσει τον πάροχο τραπεζικών υπηρεσιών Vodeno και τη βελγική ψηφιακή τράπεζα Aion Bank για περίπου 370 εκατομμύρια ευρώ συμφώνησε η UniCredit, μια συμφωνία που αναμένεται να την οδηγήσει σε ψηφιακή αναβάθμιση μέσω της απόκτησης τεχνολογιών τραπεζικής βασισμένης στο cloud.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο, θα προσθέσει περίπου 200 τεχνικούς, προγραμματιστές και επιστήμονες data στο εργατικό δυναμικό της.

    Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, εντείνει τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση και την τεχνολογία, σε μια εποχή που οι τράπεζες ξοδεύουν δισεκατομμύρια για την αναβάθμιση των παλαιών συστημάτων πληροφορικής τους, προκειμένου να μειώσουν τα κόστη του back-office.

    Η εξαγορά θα επηρεάσει τον ενοποιημένο δείκτη CET1 της UniCredit κατά περίπου 15 μονάδες βάσης τη στιγμή της συναλλαγής, η οποία αναμένεται το δ’ τρίμηνο.

    Ανεβάζει τον στόχο για τα έσοδα

    Παράλληλα, η τράπεζα ανέβασε τον στόχο της για τα καθαρά έσοδα ολόκληρου του έτους, αφού εμφάνισε αυξημένα έσοδα από προμήθειες και δανεισμό το β’ τρίμηνο.

    Τα καθαρά έσοδα του δεύτερου μεγαλύτερου δανειστή της Ιταλίας αυξήθηκαν κατά 16% στα 2,68 δισ. ευρώ (2,9 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

    Η τράπεζα με έδρα το Μιλάνο αύξησε το guidance για τα έσοδα του έτους, μετά από προβλέψεις για ζημίες πάνω από 23 δισεκατομμύρια ευρώ στο τμήμα δανείων.

    Ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel επιδιώκει να συνεχίσει να βελτιώνει τα αποτελέσματα αφού η τράπεζα σημείωσε κέρδος ρεκόρ πέρσι λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη, κάτι που επιδιώκει από τότε που ανέλαβε το 2021.

    Οι προμήθειες αυξήθηκαν αρκετά «σε γενικές γραμμές», ανέφερε ο Orcel, σημειώνοντας άνοδο 10% από ένα χρόνο νωρίτερα.

    Η αύξηση προήλθε από τις αμοιβές για επενδύσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ασφάλειες και πληρωμές.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα θα στοχεύσει επίσης στην ταχύτερη συγκέντρωση των κεφαλαιακών αποθεμάτων ασφαλείας της, ένα μέτρο που δείχνει την ικανότητα να πραγματοποιεί πληρωμές στους μετόχους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Julius Baer: Νέος CEO ένας βετεράνος της Goldman Sachs – Αλλαγή πορείας για την τράπεζα

    Βασίλης Ράπανος (Alpha Bank): Μεγάλη η σημασία της επένδυσης της Unicredit στην τράπεζα

    Πώληση του 90,1% της Alpha Bank Romania στην UniCredit



    ΣΧΟΛΙΑ