• Τράπεζες

    UBS: Το 90% των κεφαλαίων τους ανακτούν οι επενδυτές της χρεοκοπημένης Greensill

    • Bloomberg
    Sergio Ermotti, CEO της UBS

    Sergio Ermotti, CEO της UBS


    Το 90% των κεφαλαίων που επένδυσαν στην χρεοκοπημένη από το 2021 Greensill Capital (που συνδέεται με τη Credit Suisse), συμφώνησε να επιστρέψει η UBS, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Kαθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να αποτινάξει ένα σκάνδαλο με την Greensill, οι επενδυτές σε αμοιβαία κεφάλαια της Credit Suisse Supply Chain Finance, θα λάβουν το 90% της καθαρής αξίας ενεργητικού τους, στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ανέφερε η UBS σε δήλωση τη Δευτέρα.

    Η προσφορά ξεκίνησε σήμερα και ισχύει έως τις 31 Ιουλίου.

    Υπενθυμίζεται ότι η κατάρρευση της Greensill πριν από τρία χρόνια, έδωσε το έναυσμα για ένα παγκόσμιο κυνηγητό ανάκτησης των χρημάτων που επενδύθηκαν, το οποίο μέχρι τώρα περιελάμβανε νομικές ενέργειες κατά του ιαπωνικού ομίλου SoftBank, διαπραγματεύσεις για μια αυστραλιανή επιχείρηση χάλυβα και ασφαλιστικές απαιτήσεις ύψους 2,2 δισ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μαζί με την κατάρρευση της Archegos Capital Management, η κατάρρευση ενός ομίλου κεφαλαίων εφοδιαστικής αλυσίδας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονταν με την Greensill Capital το 2021, ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στην κατάρρευση της Credit Suisse το 2023.

    «Η προσφορά στοχεύει να δώσει στους επενδυτές τη βεβαιότητα της οικονομικής ανάκαμψης», ανέφερε η UBS.

    Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αποπληρωμή, σε δύο από τα τέσσερα ταμεία που συνδέονται με την χρεοκοπημένη χρηματοοικονομική εταιρεία εφοδιαστικής αλυσίδας που δημιούργησε ο Lex Greensill.

    Η UBS είπε ότι η προσφορά θα φτάσει περίπου στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

    Ωστόσο, ανέφερε ότι «Δεν αναμένεται καμία σημαντική επίπτωση στην UBS AG».

    Διαβάστε επίσης: 

    UBS: Έως την 1η Ιουλίου η συγχώνευση με την Credit Suisse

    Julius Baer: Ενισχύει τη θέση της στο Ντουμπάι – Τραπεζίτες από UBS και JPMorgan «ποντάρουν» στους εύπορους Ινδούς

    UBS για Motor Oil: Τα EBITDA κοντά στο consensus, αλλά επιβράδυνση στα κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ