Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

UBS: Νέα επικεφαλής στην Κίνα η εγγονή ιστορικού στελέχους του κομουνιστικού κόμματος

Janice Hu

Janice Hu, (Πηγή: Youtube)

Την βετεράνο της Credit Suisse, Janice Hu, όρισε η UBS στη θέση της CEO στην Κίνα, σε αντικατάσταση του Eugene Qian, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί, μετά από περισσότερα από εννέα χρόνια στη χώρα.

Ο Qian ενημέρωσε την εταιρεία για την απόφασή του να παραιτηθεί από τον ρόλο, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με ένα σημείωμα, που επικαλείται το Bloomberg.

Όπως αναφέρει, θα διερευνήσει άλλες ευκαιρίες εντός της εταιρείας, ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται σε διάφορες στρατηγικές πρωτοβουλίες για την Κίνα.

Η Hu, θα βρίσκεται στην έδρα της τράπεζας στο Πεκίνο, όταν θα ξεκινήσει να εργάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Εντάχθηκε στην UBS με την εξαγορά της Credit Suisse και επί του παρόντος είναι αντιπρόεδρος της UBS Securities και πρόεδρος της παγκόσμιας τραπεζικής για την Κίνα.

Εργαζόταν στην Credit Suisse για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ διαθέτει εμπειρία άνω των 25 ετών στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της 20ετούς θητείας της στην Credit Suisse, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις, όπως αυτή της αντιπροέδρου της Credit Suisse China.

Επίσης, έχει αναλάβει επιτυχώς τη θέση της διευθύντριας της China Investment Banking, όπως σημειώνεται στον ιστότοπο της Credit Suisse.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hu, είναι εγγονή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Χου Γιαομπάνγκ, ο οποίος, μέχρι τον θάνατό του το 1989,  υποστήριζε ένθερμα τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο κομουνιστικό καθεστώς της Κίνας.

Είναι ενδεικτικό ότι στην κηδεία παραβρέθηκαν πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι – κυρίως φοιτητές – προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ τις δημοκρατίας.

Στην UBS, η εγγονή του Χου Γιαομπάνγκ, θα αναφέρεται στον Iqbal Khan, τον πρόεδρο της Ασίας-Ειρηνικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι παγκόσμιες τράπεζες έχουν βιώσει αρκετές αλλαγές ηγετικών θέσεων στην Κίνα, καθώς οι προκλήσεις είναι πολυεπίπεδες, από παρατεταμένη ύφεση στις συναλλαγές εν μέσω υποτονικής οικονομίας, έως αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Διαβάστε επίσης: 

UBS: «Τεράστια υπεραντίδραση» το πρόσφατο sell-off – Αναμένουμε όμως κι άλλη μεταβλητότητα

UBS: Καθαρά κέρδη πάνω από $1,1 δισ. το β’ τρίμηνο – Ξεπέρασε άνετα τις προβλέψεις

UBS: Εκτίναξη του αριθμού των εκατομμυριούχων – Θα μεταβιβαστεί πλούτος άνω των 83 τρισ. δολ.