• Τράπεζες

    UBS: Εστιάζει στους εξαιρετικά εύπορους για να φέρει «ζεστό» χρήμα – Ριζικές ανακατατάξεις

    • Μαρία Βε

    Sergio Ermotti . CEO UBS


    Μια σειρά από σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις, ξεκίνησαν να πραγματοποιούν στον παγκόσμιο βραχίονα διαχείρισης πλούτου (Global Wealth Management), οι νέοι επικεφαλής της UBS, Rob Karofsky και Iqbal Khan, οι οποίοι επιδιώκουν να επιτύχουν τον μακροχρόνιο στόχο της τράπεζας, που αφορά την προσφορά περισσότερων επενδυτικών υπηρεσιών στους εξαιρετικά εύπορους πελάτες της.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η τράπεζα δημιουργεί μια νέα μονάδα, την GWM Solutions, που θα φέρει κάποιες υπηρεσίες κάτω από την ίδια στέγη, σύμφωνα με ένα σημείωμα που αναφέρει το Bloomberg News.

    Νέα οργανωτική δομή

    Ο πρώην τραπεζίτης της Credit Suisse, Yves-Alain Sommerhalder, θα ηγηθεί της μονάδας, η οποία περιλαμβάνει – εκτός άλλων – υπηρεσίες στη διαχείριση επενδύσεων, τον δανεισμό, καθώς και τις εναλλακτικές επενδύσεις.

    Παράλληλα, στην μονάδα εντάσσεται και ο βετεράνος της JPMorgan, Michael Camacho, ο οποίος αναμένεται να ηγηθεί στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας στις ΗΠΑ και θα ξεκινήσει να εργάζεται μετά το καλοκαίρι.

    Τον Μάιο, ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Karofsky διορίστηκε να διευθύνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ και να επιβλέπει από κοινού με τον Khan τη μονάδα Wealth.

    Ο Khan, που ήταν ο μοναδικός επικεφαλής στο παρελθόν, μετακομίζει στην Ασία καθώς ορίστηκε στη θέση του προέδρου στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

    Οι δύο τραπεζίτες, που έχουν μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση περιουσίας και στον τομέα των αγορών, θεωρούνται πιθανοί διάδοχοι του Διευθύνοντος Συμβούλου, Sergio Ermotti.

    Σημειώνεται ότι οι οργανωτικές αλλαγές έρχονται περίπου ένα μήνα από τότε που η UBS ανακοίνωσε μια νέα ηγετική δομή και μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, εξέταζε ένα σύστημα μπόνους για τους επενδυτικούς τραπεζίτες που προσεγγίζουν πελάτες στην επιχείρηση διαχείρισης πλούτου.

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ενσωμάτωση της Credit Suisse

    Την ίδια στιγμή, με ταχείς ρυθμούς προχωρά και η ενσωμάτωση της Credit Suisse.

    Συγχωνεύοντας τη βάση πελατών τους, δηλαδή τις πλούσιες οικογένειες και άτομα, συχνά επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες εταιρειών, οι δύο τράπεζες θα μπορέσουν να εξελίξουν το κομμάτι της συμβουλευτικής επενδυτικής τραπεζικής και τον τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

    Η νέα μονάδα που δημιουργείται, αποτελεί επιδίωξη τόσο της UBS όσο και της Credit Suisse.

    Ο Sommerhalder, ένας βετεράνος της Credit Suisse, θα εργαστεί από τη Νέα Υόρκη και τη Ζυρίχη, διευθύνοντας την επιχείρηση που “θα ενσωματώσει όλες τις επενδυτικές ιδέες σε μια ενιαία δομή”, σύμφωνα με το σημείωμα.

    Ταυτόχρονα, η ενιαία παγκόσμια τραπεζική μονάδα θα διευθύνεται από τον Jason Hutchings, με στόχο την αναζήτηση νέων και περισσοτέρων εύπορων πελατών με επενδυτικές ανησυχίες, όπως επιχειρηματίες που πωλούν τις εταιρείες τους ή εκείνους που χρειάζονται βοήθεια στη διαχείριση νέων αποκτημάτων.

    Διαβάστε επίσης: 

    UBS: Το 90% των κεφαλαίων τους ανακτούν οι επενδυτές της χρεοκοπημένης Greensill

    UBS: Έως την 1η Ιουλίου η συγχώνευση με την Credit Suisse

    Julius Baer: Ενισχύει τη θέση της στο Ντουμπάι – Τραπεζίτες από UBS και JPMorgan «ποντάρουν» στους εύπορους Ινδούς



    ΣΧΟΛΙΑ