• Τράπεζες

    UBS: Έως την 1η Ιουλίου η συγχώνευση με την Credit Suisse

    • NewsRoom
    Sabine Keller-Buss

    Sabine Keller-Busse, UBS, Πηγή: UBS


    Έως την 1η Ιουλίου θα μπορούσε ήδη να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση των ελβετικών μονάδων των UBS και Credit Suisse, δήλωσε σήμερα Τρίτη ανώτερο στέλεχος της UBS.

    Η UBS, η οποία εξαγόρασε την πρώην ανταγωνίστριά της Credit Suisse πέρσι μετά την κατάρρευση της τράπεζας, είχε ανακοινώσει ότι οι δύο μονάδες θα ενσωματωθούν κατά το γ’ τρίμηνο.

    Η Sabine Keller-Busse, πρόεδρος της UBS Switzerland, δήλωσε στην εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung ότι το σχέδιο προχωρά «πολύ καλά» και ότι «Η συγχώνευση θα μπορούσε να γίνει μέχρι την 1η Ιουλίου 2024».

    Οι πελάτες θα αρχίσουν να μεταφέρονται στα συστήματα πληροφορικής της UBS κατά τη διάρκεια του 2025, σημείωσε η Keller-Busse.

    Υπενθυμίζεται ότι η συγχώνευση των μητρικών εταιρειών των τραπεζών, ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα.

    Η απορρόφηση της Credit Suisse από την UBS δημιούργησε στην Ελβετία μια ενιαία παγκόσμια τράπεζα, η οποία έχει ισολογισμό περίπου διπλάσιο από το μέγεθος της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της χώρας.

    Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο η UBS προχωρά στην ενσωμάτωση του μακροχρόνιου ανταγωνιστή της, αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιτυχία της συμφωνίας.

    3.000 απολύσεις

    Η Keller-Busse, επανέλαβε ότι θα υπάρξουν 3.000 απολύσεις στην Ελβετία λόγω της συγχώνευσης.

    Ρωτήθηκε επίσης εάν θα ήθελε να διαδεχθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της UBS Sergio Ermotti, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί τα επόμενα τρία χρόνια περίπου, καθώς θεωρείται ως μία από τις πιθανές υποψήφιες.

    «Έχω μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές στον τραπεζικό κλάδο», ανέφερε στην εφημερίδα.

    «Σε αυτό επικεντρώνομαι, όπως πάντα. Όλες αυτές οι εικασίες είναι άσχετες για μένα», συμπλήρωσε.

    Επιστροφή στην κερδοφορία

    Υπενθυμίζεται ότι η UBS, επέστρεψε στην κερδοφορία τον Μάιο, μετά από δύο τρίμηνα με απώλειες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για το α’ τρίμηνο του 2024.

    Η ελβετική τράπεζα κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις στο Τμήμα Wealth Management (διαχείρισης πλούτου), ενώ καρπούς απέδωσε και ο περιορισμός των δαπανών, μετά τη συγχώνευση με την Credit Suisse τον Ιούνιο του 2023.

    Ειδικότερα, ο τραπεζικός γίγαντας σημείωσε καθαρά κέρδη 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το α’ τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης για κέρδη ύψους 721,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Credit Suisse: Νέα αγωγή ομολογιούχων κατά της Ελβετίας για τα χαμένα $17 δισ.

    UBS: Μείωσε την «δεξαμενή» των μπόνους κατά 14% – Ο Ermotti έλαβε 14,4 εκατ. ελβετικά φράγκα

    Julius Baer: Ενισχύει τη θέση της στο Ντουμπάι – Τραπεζίτες από UBS και JPMorgan «ποντάρουν» στους εύπορους Ινδούς



    ΣΧΟΛΙΑ