Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Τράπεζας της Ελλάδος: Έπεσαν οι υπογραφές για την αγορά του κτιρίου της από τον δήμο Αλεξανδρούπολης

O Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Πελαγίδης και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης κατά την υπογραφή τη συμφωνία αγοράς

O Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Πελαγίδης και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης κατά την υπογραφή τη συμφωνία αγοράς (Πηγή: evros24.gr)

Έπεσαν οι υπογραφές για την αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Β. Αλεξάνδρου, από τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης και πλέον βρίσκεται στην κυριότητά του.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του κτιρίου –συνολικού εμβαδού 1.012 τ.μ.- υπεγράφη χθες από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Πελαγίδη και τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.

Με την υπογραφή του συμβολαίου, ο κ. Πελαγίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κτίριο θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και θα μετατραπεί σε έναν ζωντανό οργανισμό, ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαμπούκης δήλωσε: «κύριος στόχος και όραμά μας είναι αυτό το υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής κτήριο να μετατραπεί σε ένα κτήριο ορόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μα και τις προκλήσεις που προτάσσει η σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, κάποιες σταθερές οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε μα συνάμα οφείλουμε να απελευθερωθούμε από ξεπερασμένες φόρμες.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην παραλιακή λεωφόρο Β. Αλεξάνδρου στην Αλεξανδρούπολη (Πηγή: evros24.gr)

Κι αυτός είναι ο στόχος μας· με την απόκτηση και την αναμόρφωση του εν λόγω κτιρίου, να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για αυτό, ως σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θα είναι ανοιχτό σε όλες και όλους.

Ένα ανοιχτό σε όλους δυναμικό κέντρο δράσεων, διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών, απαραίτητο για τις ανάγκες και τα θέλω της Αλεξανδρούπολης που αλλάζει».

Σημειώνεται πως το αντίτιμο της αγοράς του τριώροφου κτιρίου ανέρχεται στα 1.340.000 ευρώ και καλύπτεται από ιδίους πόρους.

Διαβάστε επίσης: 

Ευρωζώνη: Οι μειώσεις των επιτοκίων στηρίζουν τη στεγαστική αγορά – Δάνεια ύψους €71 δισ. τον Ιούλιο

Ποια ακίνητα «κρύβουν» επενδυτικό ενδιαφέρον – Τα διαμερίσματα με τις υψηλότερες αποδόσεις

Dimand: Ενδιαφέρον Ανδριόπουλου για την παραχώρηση της ΔΕΘ