Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Τράπεζα της Αγγλίας: Ανατροπή με μείωση στα επιτόκια – Άγνωστες οι επόμενες κινήσεις

Τράπεζα της Αγγλίας: Διέψευσε τους αναλυτές, αμετάβλητα τα επιτόκια

Andrew Bailey, διοικητής Τράπεζας της Αγγλίας

Με μία οριακή πλειοψηφία 5-4, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε μείωσε κατά 25 μονάδες βάσης με τα επιτόκια να πέφτουν στο 5%.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που μειώνονται τα επιτόκια από τις αρχές του 2020.

«Οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν υποχωρήσει αρκετά ώστε να είμαστε σε θέση να μειώσουμε τα επιτόκια σήμερα», ανέφερε ο Άντριου Μπέιλι σε ανακοίνωσή του. «Αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην μειώσουμε τα επιτόκια πολύ γρήγορα ή πολύ».

Με βάση τις υποθέσεις της αγοράς ότι τα επιτόκια θα μειωθούν στο 4,1% το 2025 και στο 3,5% σε τρία χρόνια, ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 1,7% μετά από δύο χρόνια και στο 1,5% μετά από τρία χρόνια – πολύ κάτω από τον στόχο του 2%.

Πάντως οι τραπεζίτες έκαναν λόγο για μία προσεχτική προσέγγιση στο άμεσο μέλλον σχετικά με την πορεία των επιτοκίων, ακολουθώντας το παράδειγμα της ΕΚΤ, η οποία μείωσε τα επιτόκια των περασμένο Ιούνιο, όμως δεν επιβεβαιώνει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων μειώσεών της.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιώς: Carbon Calculator στις συναλλαγές με κάρτες

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη €670 εκατ. στο εξάμηνο – Ο Μυλωνάς προβλέπει μέρισμα 40%

Optima bank: Ρεκόρ κερδών €69 εκατ. για το α΄εξάμηνο