• Τράπεζες

    Τράπεζα Αττικής: Τι αναφέρεται στην ενημέρωση του Χ.Α. προς τους χρηματιστές – Επανεκκίνησε η διαπραγμάτευση

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank


    Μέσω δημοπρασιών ξεκίνησε μετά τις 16.00, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Αττικής.

    Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση του Χ.Α. προς τις χρηματιστηριακές αναφέρεται ότι:

    “Σε συνέχεια της παρακάτω ανακοίνωσης, σας ενημερώνουμε ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών και δικαιωμάτων της εταιρίας ATTICA BANK SA θα ξεκινήσει στις 16:00 με την εισαγωγή φάσης συγκέντρωσης εντολών (intraday auction), η οποία θα διαρκέσει 15 λεπτά. Στην συνέχεια θα ακολουθηθεί ο χρονισμός της αγοράς.

    Ο λόγος της προσωρινής αναστολής της διαπραγμάτευσης, ήταν, όπως αναφέρθηκε, σε εφαρμογή του Άρθρου 2.6.9.1 του Κανονισμού ΑΤΗΕΧ, για την προστασία της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς, και αποφασίστηκε προκειμένου τα Μέλη του ΑΤΗΕΧ να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ενημερώσουν τους πελάτες τους για την απότομη και μεγάλη αύξηση της τιμής της μετοχής (+3.716,79%) και κατ΄ επέκταση την αντίστοιχη αύξηση της κεφαλαιοποίησης της εν λόγω εταιρίας η οποία διαμορφώθηκε στην αξία των 32,3 δις ευρώ περίπου. Επισημαίνεται ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης σήμερα ήταν περίπου 847 εκατ ευρώ”.

    Νωρίτερα, η μετοχή ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση μετά το reverse split και με κομμένο δικαίωμα για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η μετοχή που ξεκίνησε στα 70 λεπτά τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης στα 20 ευρώ και με άνοδο 3.716% και όλος ο… χαμός έγινε με… 924 κομμάτια. Η διαπραγμάτευση ανεστάλη.

    Προφανώς και οι επενδυτές δεν κατάλαβαν ή δεν τους το εξήγησε κάποιος, προφανώς ο χρηματιστής που συνεργάζονται ότι οι 100 μετοχές που είχαν έγιναν μία, ενώ παράλληλα έγινε και η αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου και ξεκίνησε το δικαίωμα να διαπραγματεύεται. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις η τιμή της μετοχής (προσαρμοσμένη) είναι στα 0,5240 ευρώ και το δικαίωμα ξεκίνησε με τιμή 210 ευρώ.

    Εξαιτίας του μικρού αριθμού μετοχών και μεταβλητότητας ενεργοποιείται συχνά ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας.

    Ταυτόχρονα, ανοδικά είχε ξεκινήσει και το δικαίωμα και με όγκο μόλις 105 δικαιώματα είναι στα 211 ευρώ με χαμηλό στα 194 ευρώ και υψηλό στα 228 ευρώ!

    Η μετοχή ξεκίνησε στα 0,5240 ευρώ, άνοιξε στα 0,70 ευρώ και μετά με συνεχόμενες δημοπρασίες λόγω υψηλής μεταβλητότητας έφτασε στα 20 ευρώ (+3.716%)!

    Κι ενώ το χαρτί έπαιζε μία ώρα, ήρθε ανακοίνωση από το Χ.Α. για αναστολή διαπραγμάτευσης. Νεότερη ανακοίνωση αναφέρει πως η αναστολή αποφασίστηκε “σύμφωνα με το άρθρο 2.6.9.1 του κανονισμού του Χ.Α. για λόγους προστασίας της ομαλής λειτουργίας της αγοράς”.

    Με την τιμή στα 20 ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει εκτιναχθεί στα 32,3 δις. ευρώ!

    Διαβάστε περισσότερα:
    Τράπεζα Αττικής: Τι αναφέρεται στην ενημέρωση του Χ.Α. προς τους χρηματιστές

    Μακρόν σε Νετανιάχου: Ο ΟΗΕ πρέπει να διαδραματίσει «τον πλήρη ρόλο του» στον νότιο Λίβανο

    Ποιο φάρμακό κατά της παχυσαρκίας μειώνει τους καρδιαγγειακούς κινδύνους – Τι έδειξε μελέτη



    ΣΧΟΛΙΑ