• ΑΓΟΡΕΣ

    Τράπεζα Αττικής: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για αύξηση κεφαλαίου και reverse split

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank


    Τρέχουν οι διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής (Attica Bank) προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και βεβαίως να καλυφθούν οι προσδοκίες της διοίκησης της τράπεζας να έχουν τελειώσει τα πάντα μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να αναμένεται το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή.

    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας  παύει η διαπραγμάτευση της μετοχής, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη, 15/10, μετά την έγκριση της εισαγωγής των νέων μετοχών λόγω του  reverse split της μετοχής, διαδικασίας της οποίας βεβαίως προηγείται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    H διαδικασία με τις μετοχές σε νέα τιμή λόγω του reverse split θα απαιτήσει τρεις εργάσιμες ημέρες (ή τέσσερις σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.), που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει πάλι η διαπραγμάτευση την Παρασκευή, 18/10 ή την Δευτέρα, 21/10.

    Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, συνολικού ύψους 735 εκατ. ευρώ, θα γίνει με καταβολή μετρητών κατά 672,1 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και με έκδοση δικαιωμάτων κτήσης (warrants) κατά 62,9 εκατ. ευρώ.

    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που σήμερα ελέγχει το 72,5% της Attica Βank, θα βάλει στην ΑΜΚ κεφάλαια ύψους 475,1 εκατ. ευρώ.

    Οι ιδιώτες μέτοχοι της Thrivest Holding θα τοποθετήσουν κεφάλαια έως 200 εκατ. ευρώ, ο ΕΦΚΑ θα βάλει 47,9 εκατ. ευρώ και το ΤΜΕΔΕ 12 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, θα γίνει reverse split (100 μετοχές θα συγχωνευθούν σε 1) ώστε ο αριθμός των μετοχών της Τράπεζας να μειωθεί από περίπου 53 εκατομμύρια σε 530.000.

    Κάθε νέα μετοχή μετά τη συνένωση θα δίνει το δικαίωμα για 677 νέες μετοχές στο 1,87 ευρώ/μετοχή.

    Μία νέα μετοχή δίνει ένα τίτλο κτήσης.

    Ένας τίτλος κτήσης δίνει το δικαίωμα για 3,5 νέες μετοχές στο 0,05 ευρώ/μετοχή.

    Οι τίτλοι κτήσης δεν θα διαπραγματεύονται, αλλά ο μέτοχος θα έχει το δικαίωμα είτε μαζί με την αύξηση είτε μετά, εντός 20 ημερών να δηλώσει αν θέλει να ασκήσει το δικαίωμα που δίνει ο τίτλος κτήσης.

    «Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Attica Bank, καθώς και οι μέτοχοι της απορροφηθείσας Παγκρήτιας Τράπεζας, θα είναι για πρώτη φορά σε θέση να αναμένουν αποδόσεις από την επένδυσή τους και γιατί όχι και μέρισμα, εφόσον η νέα τράπεζα – εξυγιασμένη και με κεφαλαιακή επάρκεια – συνεχίσει στην οδό της κερδοφορίας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά η κα. Βρεττού απευθυνόμενη προς τους μετόχους.

     Διαβάστε επίσης

    Cenergy: Όλα έτοιμα για την ΑΜΚ

    Χρυσή λίρα: Τα… 31 διαδοχικά, ιστορικά ρεκόρ στην τιμή της μέσα στο 2024 και η αποχή των Ελλήνων αγοραστών

    Attica Bank: Στην τελική ευθεία για την ΑΜΚ

     



    ΣΧΟΛΙΑ