Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Σταικούρα και τραπεζιτών – Νέα συνάντηση στις αρχές του 2023

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

Το παρασκήνιο από τη συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες μέχρι να βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Δύο ώρες μπινελικονόμασταν» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας τη διάσταση της έντονης διαπραγμάτευσης που όπως φαίνεται απέδωσε καρπούς.

«Είμαι ικανοποιημένος στο βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όρια τους. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απέχουμε ακόμη», υποστήριξε ο κ Σταικούρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλα περιθώρια.

«Σώζουμε κάποιους, δεν μπορώ να σώσω παραπάνω. Είναι λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφορικά με την πορεία της συζήτησης

«Ήταν και αυτή κακή συζήτηση, διότι συνεχίζω να πιέζω ώστε να γίνουν εμπροσθοβαρώς πιο ενεργοί».

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει όπως είπε ο υπουργός στις αρχές της επόμενης χρονιάς .

Ερωτηθείς τέλος για το επίδομα των 600 ευρώ είπε ότι δεν θα το πάρουν άλλοι και πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν εκτός έδρας και νυχτερινά».

Διαβάστε επίσης:

Λευκός καπνός στη συνάντηση τραπεζιτών-Χρήστου Σταϊκούρα