ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από το εμβληματικό Attica στο ελληνικό «Beverly Hills» – ή, ακριβέστερα, στο Ελληνικό – θα βρεθεί η Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιώντας αυτό που πριν δύο χρόνια η τράπεζα είχε εξαγγείλει ως Campus Project.
Mιλάμε για ένα σχέδιο που θα στεγάσει 18 κτίρια της τράπεζας στο εξής ένα, αυτό που θα δημιουργηθεί το 2025 στο παραλιακό μέτωπο. Και παρά την αξία του Ελληνικού, η τράπεζα Πειραιώς θα καταφέρει να εξοικονομήσει 10 εκατ. ευρώ ετησίως και αυτό διότι αγοράζει χώρο στο Ελληνικό πριν αυτό διαμορφωθεί.
Επιβεβαιώνοντας την είδηση που είχε δώσει πρώτο το mononews.gr, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοίνωσε χθες πως στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού που υλοποιεί από το 2020 προχώρησε σε υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Lamda Development για την απόκτηση γραφειακών χώρων στο νέο, υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του χώρου του Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Αθηνών), όπου σχεδιάζεται η μεταφορά όλων των υπηρεσιών διοίκησης που διατηρεί η Τράπεζα στην περιφέρεια Αττικής.
Το μεγαλεπήβολο αυτό project οδηγεί σε εγκατάλειψη των τρεχόντων χώρων διοίκησης όπου ήδη η τράπεζα έχει παραχωρήσει δύο από τους ορόφους του κτιρίου στο πολυκατάστημα Attica. Επομένως μετά το 2025 θα επινοικιάσει και τους υπόλοιπους χώρους για όσο προβλέπει η σύμβασή της σε άλλο ενοικιαστή.
Τα νέα γραφεία αναπτύσσονται σε στρατηγική τοποθεσία, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο και το παράκτιο μέτωπο. Τα γραφεία θα αναπτυχθούν από τη Lamda Development.
Oπως δήλωσε ο CΕΟ της τράπεζας, κ. Χρήστου Μεγάλου, η τράπεζα θέλησε να δώσει και το αποτύπωμα της συμβολής της σε ένα εμβληματικό έργο για την οικονομία της χώρας.
Η μετάβαση στο Ελληνικό θεωρητικά αποτελεί προπομπό για τη δυνατότητα αποκέντρωσης και άλλων εμβληματικών γραφείων στην περιοχή στοιχείο που ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση της αξίας των κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας όπως άλλωστε κάτι τέτοιο έχει προβλεφθεί λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία.
Ας σημειωθεί πως μια τέτοια εκτίμηση για την πορεία των ακινήτων ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας έκαναν και η ECB και την αποτύπωσε και στα stress tests των τραπεζών υπό τη βινιέτα σημαντική πτώση στα εμπορικά ακίνητα της χώρας.