ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με υπερκάλυψη ρεκόρ κατά 12 φορές και προσφορές άνω των 8 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε στις 16.00 το placement για τη διάθεση του 10% της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Με το τίμημα στα 7,55 ευρώ το Ταμείο εισέπραξε 690,609 εκατ. ευρώ για τα 91.471.515 μετοχές της Εθνικής που διέθεσε, ενώ στην κατοχή του Δημοσίου παραμένει πλέον το 8,39% της τράπεζας.
Το 85% της προσφοράς κατανεμήθηκε στη διεθνή αγορά, με υπερκάλυψη στις 12 φορές, ενώ για το υπόλοιπο 15% που διατέθηκε στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση ήταν 1,5 φορά παραπάνω.
Όλα τα μεγάλα παγκόσμια επενδυτικά σπίτια έλαβαν θέσεις στην Εθνική, ανάμεσα τους σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι Fidelity, BlackRock, Capital, Norges, Lazard, Allianz, GIC, Wellington, RWC και Robeco, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν θεσμικά χαρτοφυλάκια, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και πλειάδα άλλων ιδιωτών.
Η τοποθέτηση των μακροπρόθεσμων επενδυτών αποτελεί σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Εθνικής Τράπεζας.
Πέρυσι που διατέθηκε το 22% της ΕΤΕ και αντλήθηκε 1,06 δις ευρώ το 80% της προσφοράς κατανεμήθηκε στη διεθνή αγορά, με υπερκάλυψη στις 8,9 φορές, ενώ για το υπόλοιπο 20% που διατέθηκε στην ελληνική αγορά, η ζήτηση ήταν 2,9 φορές παραπάνω.
Το 10% των μετοχών της Εθνικής διατέθηκαν σε τιμή κατά 40% υψηλότερη σε σχέση με το placement του Νοεμβρίου 2023. Η τιμή διάθεσης δηλαδή τα 7,55 ευρώ με discount ήταν 1% σε σχέση με το σημερινό κλείσιμο της μετοχής της Εθνικής, στα 7,65 ευρώ.
Διαβάστε επίσης
ΤΧΣ: Μη δεκτές προσφορές κάτω των 7,55 ευρώ για το placement της Εθνικής Τράπεζας
Placement Εθνικής: Ξεπέρασαν τα €160 εκατ. οι προσφορές στο ελληνικό βιβλίο
Placement ΕΤΕ: Διαφωνία ΤΧΣ με JP Morgan για την τιμή της Εθνικής Τράπεζας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση