ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Από τις αρχές του 2018 ο κ. Ξηρουχάκης συμμετείχε στη διοίκηση του Ταμείου ως εκπρόσωπος της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ ήταν και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Εν συνεχεία, ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η τοποθέτησή του τότε είχε γίνει με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά από διαγωνιστική διαδικασία και αφού εγκρίθηκε από το EuroWorking Group. Στην παρούσα φάση υπήρξε σε εξέλιξη άλλη διαγωνιστική διαδικασία που κατέληξε σε ονόματα πολύ υψηλού επιπέδου. Ωστόσο συγκλίνουσες πληροφορίες βλέπουν ως φαβορί της διαδικασίας τον κ. Ξηρουχάκης.
Ο κ. Ξηρουχάκης διαθέτει εκτενή (25ετή) εμπειρία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιριών του τραπεζικού τομέα, του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι περισσότερες από τις εταιρίες στις οποίες έχει εργαστεί στο παρελθόν αποτελούν παγκόσμιους ηγέτες (Global Leaders) στους τομείς που δραστηριοποιούνται.
Eίναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London Metropolitan University) από το οποία διαθέτει πτυχίο Batchelor (Bachelor of Arts – Honours) στις επιστήμες της διοίκησης με ειδίκευση στην οικονομετρία και τα υποδείγματα επιχειρησιακών προβλέψεων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στα Μακροοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μaster of Arts in Economics) από το Πανεπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξειδίκευση στην οικονομική και νομισματική ενοποίηση, τη νομισματική πολιτική της Ένωσης και το κοινό νόμισμα.
Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική διοίκηση με εξειδίκευση στη διαχείριση Κινδύνων (πιστωτικών και λειτουργικών) και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Ας σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη από τις μεταβολές που συντελούνται σε ότι αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο πολύ σύντομα θα αλλάξει ρόλο καθώς ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση με στόχο την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες.