Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Μετοχές

Τάκης Αράπογλου (Τράπεζα Κύπρου): Ήρθαμε στο Χ.Α. και αφήσαμε το Λονδίνο για να αυξήσουμε την εμπορευσιμότητα της μετοχής

Τάκης Αράπογλου, Τράπεζα Κύπρου

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Τάκης Αράπογλου

Πρεμιέρα σήμερα για την Τράπεζα Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α). Πριν από λίγο ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου, η οποία παίζει ταυτόχρονα στο Χ.Α. και το Χρηματιστήριο της Λευκωσίας, ενώ διαγράφηκαν οι μετοχές από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, κ. Τάκης Αράπογλου χτυπώντας το παραδοσιακό κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης δήλωσε ότι «Επιστρέφουμε στο Χρηματιστήριο μετά από 7 χρόνια. Στο διάστημα αυτό η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν απαραίτητη, αλλά στέρησε την επαφή της μετοχής με τους επενδυτές. Στο Λονδίνο ο όγκος συναλλαγών ήταν πάρα πολύ χαμηλός και επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από την αυξανόμενη αναβάθμιση της χρηματιστηριακης αγοράς της Αθήνας».

Για τη χρήση του 2024 ο κ. Αράπογλου υποσχέθηκε διανομή μερίσματος στο 30% των καθαρών κερδών.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, κ. Γιάννος Κοντόπουλος σημείωσε ότι η οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας είχε ανακόψει την πορεία της τράπεζας, η οποία εξυγιάνθηκε αυτά τα χρόνια.

Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ. και η εισαγωγή της μετοχής έχει στόχο την αύξηση της εμπορευσιμότητας.

Πλέον ο τραπεζικός κλάδος στο ελληνικό χρηματιστήριο αντιπροσωπεύει το 4,5% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει άνοδο πάνω από 40% τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Κύπρου: Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τιμή στα €4,78 – Το μήνυμα Αράπογλου

Εθνική: Στην τελική ευθεία το νέο placement της Τράπεζας – Κλείνει ο κύκλος των ανακεφαλαιοποιήσεων στο τραπεζικό σύστημα

Commerzbank: «Φρένο» στην πώληση μετοχών βάζει η γερμανική κυβέρνηση