Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Από 1,33 έως 1,35 ανά μετοχή η προσφορά της Unicredit για το 9% της Alpha Bank

Andrea Orcel (UniCredit), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)

Andrea Orcel (UniCredit), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται σχετικά με την τιμή της μετοχής στην οποία θα αγοράσει η Unicredit και το premium που θα υπάρξει για την εξαγορά του 9%.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο νούμερο το οποίο προφανώς αναμένει όλη η αγορά και γι’ αυτό και η μετοχή της Alpha Bank δεν διαπραγματεύεται σήμερα στο Χρηματιστήριο.

Πάντως την ίδια ώρα που η αγορά επιχειρεί να αξιολογήσει  και να αποτιμήσει το deal η μετοχή της ιταλικής τράπεζας σημείωνε (το απόγευμα) κέρδη της τάξεως του 2,31% στα 22,64 ευρώ, ενώ η διαπραγμάτευση της μετοχής της Alpha Bank έχει ανασταλεί. 

Το εύρος που δίνεται στην παρούσα φάση, με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν, είναι από 1,33 ευρώ ανά μετοχή έως 1,35 ευρώ ανά μετοχή της Alpha Bank.

Το ένα σενάριο αναφέρει ότι με premium 15% σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής την Παρασκευή, θα είναι η προσφορά που καταθέτει ο ιταλικός τραπεζικός κολοσσός Unicredit για την εξαγορά του 9% που κατέχει το ΤΧΣ στην Alpha Bank.

Αυτό σημαίνει ότι η Unicredit προσφέρει 1,46 ευρώ ανά μετοχή την ώρα που την Παρασκευή η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,27 ευρώ.

Αυτό ήταν το ένα σενάριο καθώς ένα δεύτερο ανέφερε ότι η τιμή εξαγοράς θα κινούταν στα επίπεδα του 1,35 ευρώ, δηλαδή με χαμηλότερο premium.

Με βάση το πρώτο σενάριο το τίμημα για την εξαγορά του 9% διαμορφώνεται στα 309 εκατ. ευρώ ενώ με την εξαγορά της  Alpha Bank Ρουμανίας και τη μετοχική εξαγορά της Alpha Ασφαλιστική το τίμημα θα είναι πολύ υψηλότερο και ενδεχομένως να φτάσει το 1 δισ.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο deal με την Alpha Bank: Η Unicredit προσφέρει 286 εκατ. για το 9% του ΤΧΣ

Χατζηδάκης: Μετά από πολλά χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα