ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η γενική συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, ενέκρινε με ποσοστό 98,4% το από 13/4/2022 συμφωνητικό με την Παγκρήτια Τράπεζα, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων για τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας με την ονομασία “Candia Bank”.
Όπως δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των δύο τραπεζών, δημιουργείται ο 5ος πόλος, δηλαδή η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα, με ένα ενεργητικό που σε δύο χρόνια θα ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. “Θεωρώ ότι ήταν μία επιτυχημένη διαδικασία μέχρι σήμερα και είμαι ευτυχής που ολοκληρώνεται πολύ σύντομα”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης, η κεντρική δίοικηση της νέας τράπεζας θα είναι στην Αθήνα και θα δημιουργηθούν παράλληλα δύο περιφερειακές διοικήσεις στο Ηράκλειο και τα Χανιά.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, στόχος της νέας τράπεζας θα είναι και η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπ. Ανάπτυξης: Σε διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 2 Μαΐου το προσχέδιο της ΚΥΑ για την ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων
- Πατριάρχης Βαρθολομαίος για Πάπα Φραγκίσκο: Μοιραζόμασταν κοινές αγωνίες με τον «αδελφό» Φραγκίσκο
- Δένδιας: Στόχος σε 5 χρόνια η Ελλάδα να έχει δύναμη 150.000 ενεργών εθελοντών εφέδρων
- Πούτιν: Ο τυχοδιωκτισμός του Κιέβου απέτυχε – Το Κουρσκ ξανά υπό ρωσικό έλεγχο
