• Τράπεζες

    ΤτΕ: Επέκταση ισχύουσας άδειας μέχρι τον Οκτώβριο σε Intrum και doValue

    Ο κ. Τάσος Πανούσης από την doValue και ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος της Intrum

    Ο κ. Τάσος Πανούσης από την doValue και ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος της Intrum


    Οι δύο μεγαλύτεροι servicers της ελληνικής αγοράς οι Intrum και doValue δεν πήραν νέα άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς διαπιστώθηκαν ελλείψεις στους φακέλους που προσκόμισαν.

    Ωστόσο θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους με βάση την παλιά άδεια και θα πρέπει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να θεραπεύσουν τις ελλείψεις και να καταθέσουν τα πρόσθετα στοιχεία στην ΤτΕ για να λάβουν την νέα άδεια, σύμφωνα με όσα ορίζει το θεσμικό πλαίσιο.

    Αυτό δείχνει ότι η ΤτΕ ανεξάρτητα από το μέγεθος και το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζονται οι servicers, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί για όλους και μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην ανάκληση της άδειας.

    Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 505 Β που δημοσιεύθηκε χθες αναφέρεται πως η ΤτΕ επιτρέπει:

    -Τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας με την επωνυμία «doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» έως τις 31.12.2024, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 40 του ν. 5072/2023, καθώς από τα υποβληθέντα στοιχεία δεν διαπιστώνεται πλήρης συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Μέρους Β’ του ν. 5072/2023.

    Η αιτούσα αναμένεται να προσκομίσει πρόσθετα στοιχεία μέχρι τις 31.10.2024 προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης για τη χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας ως διαχειριστή πιστώσεων

    -Τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας με την επωνυμία «INTRUM HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ» έως τις 31.12.2024, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 40 του ν. 5072/2023, καθώς από τα υποβληθέντα στοιχεία δεν διαπιστώνεται πλήρης συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Μέρους Β’ του ν. 5072/2023. Η αιτούσα αναμένεται να προσκομίσει πρόσθετα στοιχεία μέχρι τις 31.10.2024 προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης για τη χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας ως διαχειριστή πιστώσεων.

    Η αιτούσα, ως εταιρεία ειδικού και αποκλειστικού σκοπού, επιτρέπεται να ασκεί μόνο τις δραστηριότητες διαχείρισης απαιτήσεων για τις οποίες είχε αδειοδοτηθεί με την υπ’ αρ. 326/2/17.09.2019 απόφαση ΕΠΑΘ.

    -Η ίδια απόφαση ελήφθη  και για την εταιρεία «FIRSTCAPITAL Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.)».

    Οι όροι λειτουργίας για τις εταιρίες διαχείρισης δανείων.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Ανησυχία Στουρνάρα για τον 5ο τραπεζικό πυλώνα – Τι αναφέρει επιστολή του κεντρικού τραπεζίτη

    Μεγάλου (Πειραιώς): Μέρισμα 50% των κερδών το 2025

    Μεγάλου (Πειραιώς): Βάζουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για να μεγιστοποιήσουμε την αξία της τράπεζας

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ