Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Scotiabank: Ο καναδικός τραπεζικός κολοσσός αγοράζει μερίδιο στην KeyCorp έναντι $2,8 δισ.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Scotiabank, Brian Porter

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Scotiabank, Brian Porter (Πηγή: scotiabank.com)

Μία από τις πέντε μεγάλες τράπεζες του Καναδά, η Bank of Nova Scotia, συμφώνησε να αγοράσει για περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα μειοψηφικό μερίδιο της KeyCorp, η οποία ήταν μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της περσινής τραπεζικής κρίσης.

Ειδικότερα, η Scotiabank, εστιάζοντας στη Βόρεια Αμερική,  θα αποκτήσει το 14,9% της KeyCorp με έδρα το Κλίβελαντ αγοράζοντας μετοχές στα 17,17 δολάρια, ένα premium 11% στη μέση σταθμισμένη τιμή τους τις τελευταίες 20 ημέρες διαπραγμάτευσης, ανέφερε η τράπεζα με έδρα το Τορόντο τη Δευτέρα.

Η επένδυση «αυξάνει σημαντικά τα κεφάλαια που διατίθενται στις καθορισμένες αγορές προτεραιότητάς μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Scotiabank, Scott Thomson.

Σημειώνεται ότι η Scotiabank, είναι η τρίτη μεγαλύτερη καναδική τράπεζα από άποψη καταθέσεων και κεφαλαιοποίησης και δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Από την άλλη, η KeyCorp διαθέτει περίπου 1.000 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ που προσφέρουν εμπορικές και λιανικές τραπεζικές και επενδυτικές συμβουλές και υπηρεσίες, ενώ επιβλέπει περίπου 187 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Η κίνηση αυτή πρωτοακούστηκε πριν από έναν χρόνο, όταν οι επενδυτές άρχισαν να νιώθουν αρνητικά για την KeyCorp και άλλες τράπεζες, μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, που προκάλεσαν απώλειες χρημάτων στους δανειστές.

Η μετοχή της KeyCorp έχει υποχωρήσει 16% από τις αρχές του 2023, σε σύγκριση με την άνοδο 24% του S&P 500 Financials Index.

«Ενώ συνεχίζουμε να αισθανόμαστε άνετα με την τρέχουσα κεφαλαιακή μας θέση, αποφασίσαμε ότι η επένδυση επιτρέπει στην Key να επιταχύνει τη βελτίωση του κεφαλαίου και των κερδών μας, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατηγική μας θέση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της KeyCorp, Chris Gorman.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Scotiabank θα αγοράσει περίπου 163 εκατομμύρια μετοχές της KeyCorp σε δύο δόσεις: μια αρχική επένδυση 800 εκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενη από μια πρόσθετη επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία απαιτεί έγκριση από την Fed.

Διαβάστε επίσης: 

Alpha Bank: Μαθητική επιχείρηση στη Χίο γίνεται παράδειγμα κυκλικής οικονομίας

Γεωργία-Κτηνοτροφία: Αυξημένες κατά 3% οι τιμές εκροών τον Ιούνιο

Νέα Κλαδική Σύμβαση Εργασίας στον Τουρισμό – Ποιους αφορά – Οι αυξήσεις