• Τράπεζες

    Santander: Τα επιτόκια εκτόξευσαν στα 2,67 δισ. ευρώ τα κέρδη 3μήνου

    • Bloomberg
    Ana Botin (Πηγή: Bloomberg/Hollie Adams)

    Ana Botin (Πηγή: Bloomberg/Hollie Adams)


    Για πρώτη φορά από το 2009, η Ισπανία έγινε ο μεγαλύτερος συνεισφέρων παράγοντας στα κέρδη της Santander, με την εγχώρια μονάδα της να αντιπροσωπεύει το 22% των κερδών του ομίλου.

    Ο γίγαντας λιανικής τραπεζικής με έδρα τη Μαδρίτη σημείωσε καθαρά κέρδη 2,67 δισεκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τη πρόβλεψη των αναλυτών για 2,58 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η Banco Santander, βασίζεται σε παράγοντες όπως την αύξηση των επιτοκίων στην Ευρώπη, την ανάπτυξη πελατολογίου στο Μεξικό και τις υψηλότερες προμήθειες στην Ισπανία, προκειμένου να επέλθει η επίτευξη του στόχου της προέδρου, Ana Botin, για αύξηση της κερδοφορίας και ενίσχυση των πληρωμών στους επενδυτές.

    Η τράπεζα προσπαθεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα των περιουσιακών της στοιχείων σε ΗΠΑ και Βραζιλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της.

    Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η Banco Santander, σχεδιάζει να διπλασιάσει το μέγεθος των επενδυτικών τραπεζικών εργασιών της, δράττοντας την ευκαιρία να προσλάβει τραπεζίτες που απολύθηκαν από μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Wall Street.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η τράπεζα έχει προσλάβει τους τελευταίους μήνες πολλά στελέχη από την Credit Suisse, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για να προσλάβει δεκάδες ακόμη, σύμφωνα με αναφορές ατόμων που γνωρίζουν το θέμα.

    Σημειώνεται ότι η επενδυτική τραπεζική, αντιπροσωπεύει επί του παρόντος περίπου το 1/3 των κερδών του ομίλου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πειραιώς: Άνοδος για τον δείκτη των ελληνικών κρατικών και εταιρικών ομολόγων

    Hyundai: Προβλέπει άνοδο εσόδων έως 15% φέτος – Αναμένει σταθερή αύξηση των πωλήσεων

    LVMH: Βουτιά στη μετοχή λόγω μείωσης κερδών στις ΗΠΑ- Σε αρνητικό έδαφος και οι ευρωαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ