• Τράπεζες

    Πώληση του 90,1% της Alpha Bank Romania στην UniCredit

    • NewsRoom
    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank


    Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. («Alpha Holdings»), 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε. («Alpha Bank»), ανακοινώνει ότι η πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της, Alpha International Holdings S.M.S.A. («AIH»), προχώρησε στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την UniCredit S.p.A. («UniCredit») για την πώληση του 90,1% της Alpha Bank Romania S.A. («Alpha Romania») στην UniCredit (η «Συναλλαγή») και εν συνεχεία τη συγχώνευση των θυγατρικών των δύο συμβαλλόμενων μερών στη Ρουμανία.

    Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της Alpha Holdings και της UniCredit η οποία ανακοινώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2023.

    Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Συναλλαγής, η UniCredit θα αποκτήσει από την AIH το 90,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Romania με αντάλλαγμα (i) το 9,9% του μετοχικού κεφαλαίου της UniCredit Bank S.A. («UniCredit Romania») και (ii) Ευρώ 256 εκατ. σε μετρητά.

    Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η οποία υπόκειται σε όλες τις ισχύουσες κανονιστικές εγκρίσεις και συναινέσεις, η AIH θα κατέχει το 9,9% της Alpha Romania και της UniCredit Romania. Επιπλέον, η Συναλλαγή, η οποία αυξάνει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας για την Alpha Bank κατά περίπου 100 μονάδες βάσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024. Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής η Alpha Romania θα συγχωνευθεί με την UniCredit Romania σχηματίζοντας μια ενιαία τραπεζική οντότητα, στην οποία η AIH θα κατέχει το 9,9%.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι εννέα μετοχές που ξεχωρίζουν οι αναλυτές από το ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ