Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Placement Εθνικής: Ξεπέρασαν τα €160 εκατ. οι προσφορές στο ελληνικό βιβλίο

Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

Ξεπέρασαν τα 160 εκατ. ευρώ οι προσφορές στο ελληνικό βιβλίο για το placement της Εθνικής, μία ώρα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αναμένεται υπερκάλυψη κατά δύο φορές.

Νωρίτερα το μεσημέρι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με νέα ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές προσφορές σε τιμή χαμηλότερη του επιπέδου των 7,55 ευρώ και ως εκ τούτου δεν θα ληφθούν υπόψη κατά την κατανομή των μετοχών.

Εντύπωση, βέβαια, προκάλεσε και η διαφωνία που ξέσπασε στους κόλπους του Ταμείου πριν ανακοινωθεί η τιμή των 7,55 ευρώ, καθώς η JP Morgan –και σύσσωμη η αγορά– θεωρούσε πως το τίμημα θα έπρεπε να είχε διαμορφωθεί στα 7,5 ευρώ.

Υπερίσχυσε η θέση Ξηρουχάκη-Ματσουτσέλι που ζητούσαν 7,6-7,65 ευρώ, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα για το Ταμείο, παραβλέποντας, ωστόσο ότι το όφελος είναι μόλις 4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΧΣ: Μη δεκτές προσφορές κάτω των 7,55 ευρώ για το placement της Εθνικής Τράπεζας

Placement ΕΤΕ: Διαφωνία ΤΧΣ με JP Morgan για την τιμή της Εθνικής Τράπεζας

Εθνική Τράπεζα: Πώς ο ελληνικός τουρισμός μεταμορφώνεται «αθόρυβα»