Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Πειραιώς: Πώς κρίνουν τα αποτελέσματα 8 ξένοι οίκοι – Οι νέες τιμές στόχοι

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

Θετικές είναι οι αντιδράσεις των ξένων οίκων για τα αποτελέσματα της τράπεζας Πειραιώς που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης. Οι αναλυτές αναφέρονται στις ισχυρές επιδόσεις της τράπεζας και δίνουν νέες τιμές στόχους.

Αναλυτικά:

Morgan Stanley Η Πειραιώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κατά 20% σε όρους καθαρών κερδών και ανέβασε το guidance. Ενισχύεται η θετική μας στάση για τη μετοχή. Σημειώνεται ότι διατηρεί σύσταση buy, με στόχο τα 5,49 ευρώ.

Deutsche Bank Σύσταση byu με τιμή στόχο τα 4,70 ευρώ. Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα, τα υψηλά έσοδα και οι θετικές προβλέψεις ενισχύουν τη θετική μας άποψη για τη μετοχή.

Autonomous Σύσταση neutral, με τιμή-στόχο στα 3,47 ευρώ. Αναμένουμε αναβαθμίσεις στις προβλέψεις των αναλυτών (περίπου κατά 5%) και βλέπουμε θετικές επιπτώσεις και για τις άλλες ελληνικές τράπεζες που ανακοινώνουν αποτελέσματα Q2 εντός της εβδομάδας, αναφέρει.

Jefferies Σύσταση buy, με στόχο τα 5,4 ευρώ. Οι αναλυτές τονίζουν ότι η τράπεζα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις σε όρους κερδών προ προβλέψεων, ενώ στέκεται και στην αναβάθμιση του guidance από την τράπεζα. Γενικά, κάνει λόγο για ένα ακόμη τρίμηνο ισχυρών αποτελεσμάτων για την Πειραιώς

Citi Στηρίζει τη θετική της στάση απέναντι στη μετοχή (buy, με στόχο τα 5 ευρώ). Ο οίκος τονίζει ότι αναμένει μικρή αύξηση στις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών για τα μεγέθη της τράπεζας.

Mediobanca Η Πειραιώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 330 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις σε διψήφιο ποσοστό λόγω ισχυρών προμηθειών και καθαρών εσόδων από τόκους και χαμηλού κόστους ρίσκου. Διατηρεί σύσταση neutral, με στόχο τα 4,1 ευρώ.

UBS Αναφέρεται στις ισχυρές επιδόσεις από την τράπεζα, που είναι σε τροχιά για να ξεπεράσει και το αυξημένο guidance για το 2024. Ο οίκος τονίζει ότι η Πειραιώς έχει τη μικρότερη κεφαλαιακή ευελιξία μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, αλλά αναμένεται ισχυρός σχηματισμός κεφαλαίων εφεξής. Διατηρεί σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 5,5 ευρώ.

JP Morgan (buy, με τιμή-στόχο στα 5,35 ευρώ) επισημαίνει την πολύ ισχυρή ανάκαμψη για την τράπεζα. Ο βασικός κεφαλαιακός δείκτης CET 1, σε επίπεδα άνω του 14%, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο και πιθανό re-rating για την τράπεζα. Πρόκειται για επίπεδα «άνεσης» για τη διοίκηση και τους επενδυτές, που μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για να κλείσει η ψαλίδα αποτίμησης με τις Εθνική και Eurobank.

Διαβάστε επίσης:

NBG Securities Research για Πειραιώς: Πάνω από τις προσδοκίες τα αποτελέσματα, εύσημα στη διοίκηση
Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά το επίδομα τέκνων – Ποιοι καλούνται να το επιστρέψουν
Epsilon Net: Η «μητέρα των μαχών» για την έκβαση της δημόσιας πρότασης που λήγει την Παρασκευή και ο ρόλος του fund Βarca