• Τράπεζες

    Wall Street: Κέρδη εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

    • NewsRoom


    Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας όλοι οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς υπήρξε κλίμα αισιοδοξίας για τα επερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα.  Μεταξύ των επιχειρήσεων που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα είναι κολοσσοί όπως η General Electric και η Bank of America. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet, οι αμερικανικές επιχειρήσεις αναμένεται να εμφανίσουν τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη από το 2011.

    Το θετικό κλίμα σήμερα διαμόρφωσαν και τα ισχυρά στοιχεία από την Κίνα τα οποία βοήθησαν τους επενδυτές να περάσουν στην αντεπίθεση μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

    Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Κίνα κατέγραψε τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2015 εμφανίζοντας ανάπτυξη 6,9% το α΄ τρίμηνο.

    Δείκτες – Στατιστικά

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 183,67 μονάδες (0,90%) κλείνοντας στις 20.636,92 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 51,64 μονάδων (0,89%) στις 5.856,79 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 20,06 μονάδες (0,86%) στις 2.349,01 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 29 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και μόνο η Exxon Mobil υποχώρησε (-0,13%). Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Boeing στα 179,02 δολ. με άνοδο 3,40 δολ.  ή σε ποσοστό 1,94%. Ακολούθησαν η JP Morgan Chase στα 85,86 δολ. με άνοδο 1,73% και η Nike με άνοδο 1,63% στα 56,24 δολ.

    Στο προσκήνιο παραμένουν και οι γεωπολιτικές εντάσεις, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο αναταράξεων στα διεθνή χρηματιστήρια ένα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης. Το σαββατοκύριακο η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή, ενώ σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προέτρεψε τον ηγέτη της Β. Κορέας να “καθίσει φρόνιμα”. Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ακολουθεί την αιφνιδιαστική επίσκεψη του αντιπροέδρου Mike Pence στην αποστρατικοποιημένη ζώνη, όπου κάλεσε τον ηγέτη της Β. Κορέας να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητα του προέδρου Trump ή την στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ.

    Την ίδια στιγμή το δολάριο συνεχίζει να χάνει έδαφος στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου Trump την προηγούμενη εβδομάδα ότι το αμερικανικό νόμισμα είναι πολύ ισχυρό. Ο δείκτης δολαρίου της WSJ, ο οποίος αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού 16 νομισμάτων, υποχωρεί 0,3%.



    ΣΧΟΛΙΑ