Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΤτΕ: Αναθεωρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2017

Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής ΤτΕ

Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής ΤτΕ

Στην αναθεώρηση των προβλέψεων -ελαφρώς προς τα επάνω- για την ανάπτυξη της χώρας το έτος 2017 προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» εκτιμά ότι η ανάπτυξη του β’ τριμήνου φέτος θα είναι 0,8% σε ετήσια βάση, κάτι που την οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κατά μέσον όρο  το 2017 η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% αντί της προηγούμενης πρόβλεψης της, στην έκθεση του διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, για 1,6%.

Το πρώτο τρίμηνο η ανάπτυξη ήταν 0,4% αλλά αναμένεται επιτάχυνση των ρυθμών μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και λόγω της καλής τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση της η τον Ιούνιο η Κεντρική Τράπεζα σημείωνε ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ευοίωνες, προσθέτοντας ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι θετικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημείωνε επίσης ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα. Ακόμη η έκθεση τόνιζε την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση για την διατήρηση των θετικών προοπτικών ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Wall Street: Ακόμα μια μέρα, ακόμα ένα ρεκόρ για τον Dow Jones – Χαμόγελα στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενεζουέλα: Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξελέγη πρόεδρος της αμφιλεγόμενης Συντακτικής Συνέλευσης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο κι αν προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο, οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν»